7 NEJBĚŽNĚJŠÍCH POTRAVIN Z ČÍNY, KTERÉ BYSTE NEMĚLI JÍST

3. Zpracované houby

Téměř 35% všech solených a nakládaných hub je k nám dodáváno z Číny. Poprvé byla toxicita těchto hub diskutována v roce 2006. Po konzumaci hub pěstovaných v okolí Pekingu bylo 16 lidí hospitalizováno. Problémem je vysoká úroveň znečištění ovzduší v některých částech Číny.

4. Ryby (tilapie a treska)

Tilapie a treska jsou některé z nejoblíbenějších ryb dovážených z Číny. Po naředění se používají vysoké dávky růstových hormonů a silná antibiotika. Většina ryb je navíc chována v malých bazénech ve velmi znečištěné vodě.

5. Pekingské zelí

Bezohlední farmáři stříkají zelí formaldehydem, aby dobře snášel přepravu. Důsledky používání takového produktu mohou být velmi hrozné: podráždění pokožky a zažívací potíže.

6. Zelený hrášek

Falešný hrášek se v Číně začal vyrábět již v roce 2005. Je vyroben ze sóji, zeleného barviva a disiřičitanu sodného (škodlivá konzervační látka). Ta je zakázána, protože může vést k rakovině a metabolickým poruchám. Jak zkontrolovat? Tento hrášek se při vaření nezměkne a voda se změní na bledě zelenou.

7. Rýže

Nejčastěji padělaným výrobkem je rýže. Skládá se z bramborového škrobu, ke kterému se přidává plast, aby se udržela ve formě. Jíst část této rýže je jako jíst plastový sáček. Aby k tomu nedocházelo, po nákupu vždy zkontrolujte kvalitu rýže .

Berte tyto informace v úvahu a buďte opatrní. V supermarketech si přečtěte štítky a doma zkontrolujte kvalitu zboží, kdykoli je to možné.

Zdroj.Fithacker