7 varovných znamení, že z vašeho dítěte roste psychopat

Lže bez výčitek

Pokud dítě lže bez sebemenších známek výčitek, je to důvod k obavám. Pokud nelžou proto, aby se vyhnuly trestu nebo aby něco získaly, ale prostě jen proto, že se jim lhaní líbí, je tu něco špatně.

Pokud lež odhalíte, dítě s psychopatickými rysy se začne zlobit a spustí hysterickou scénu. To je druh manipulace, nic víc. Není to však vina dítěte, místo trestu je tu třeba vyhledat pomoc odborníka.

Šikanování

Mnozí psychopati v dětství týrali a šikanovali své spolužáky. Pokud dítě ubližuje druhým dětem prostě jen proto, že se mu líbí, když trpí, je to rozhodně varovný signál, který byste neměli přehlížet!

Necitelnost

Psychopati nemají ponětí, co je to soucit. Nikdy nevykazují známky stresu nebo strachu.

Prvních pět let je nejdůležitějších

Jestliže dítě vyrůstalo prvních pět let svého života ve stabilní a funkční rodině, šance, že se jeho psychopatické vlastnosti rozvinou, je mnohem nižší. A to i tehdy, když k němu má vlohy. Právě v tomto období se totiž formuje dětské vědomí.

To znamená, že právě rodiče nesou plnou odpovědnost za to, co z dítěte vyroste. Pokud si nevíte s výchovou rady, je vždy dobré navštívit odborníka a poradit se s ním.

Zdroj:studnicenapadu