7 ZNAKŮ, ŽE VAŠE DÍTĚ MÁ VYSOKÉ IQ: Tyhle věci byste si nikdy nemysleli, což naznačuje, že vychováváte malého génia

Smysl pro humor

Historici zaznamenali smysl pro humor u některých „největších myslí“ světa. Například mnohé z nejslavnějších citátů Winstona Churchilla jsou vtipné vtipy, které odhalují jeho vtip.

Neodrazujte od smyslu pro humor svého dítěte, mohl by to být znak velikosti.

Hudební schopnost

Výzkum prokázal souvislost mezi muzikálností a inteligencí a vědci se domnívají, že děti získají hudební vzdělání akademicky prospěšné. Všichni rodiče by měli své děti vystavovat hudbě již v raném věku, i když nemají žádné zvláštní hudební nadání. Vědci se domnívají, že hudební trénink ovlivňuje mozek a odemyká schopnost kreativně myslet.

Nastavuje vysoké standardy

Chytré děti a úspěšní dospělí mají tendenci si nasazovat vysokou laťku. Mají potřebu se zlepšovat a být lepší v oblastech, které jsou pro ně důležité. Tento pohon jim také pomáhá co nejlépe se učit novým dovednostem a školním předmětům. Hyperfocusing na určité oblasti zájmu může být také známkou vysokého IQ.

S dospělými jsou upovídaní

Nadané děti jsou často popisovány jako „malí dospělí“ kvůli jejich rané zralosti, většímu povědomí o aktuálním dění a jejich tendenci mluvit spíše s dospělými než s jinými dětmi. Zvláště chytré dítě může být to, kdo si na narozeninové oslavě povídá s dospělými, místo aby si hrál s ostatními dětmi. Radost z konverzace a povídání o různých tématech je také projevem inteligence u dětí.

I když dítě aktuálně nevykazuje některé z těchto známek vysokého IQ, stále může být budoucím géniem. Odborníci se shodují, že se člověk rodí jako génius nebo se časem vyvíjí, ale většina se shoduje na tom, že výchova, respektive pozitivní prostředí dítěte, má hodně společného s jeho budoucími schopnostmi a šancemi na úspěch.