Během pohřbu rakev nešťastnou náhodou vyklouzla, dopadla na zem a praskla – z hrobu se ozvalo tupé zasténání… Při pohledu dovnitř se všichni začali křičet!

Ale ona a její milovaný budou zajištěni na celý život. Anton miloval Xenii, ale zvolil si nějaký zvláštní způsob, jak jí poskytnout štěstí a bezpečnou budoucnost. Jen jeden chlap ve svých úžasných plánech nebral v úvahu.

Angela věděla o Xenii. A když Anton napsal své snoubence dopis, že přechází na smluvní službu, generálova dcera poté napsala celou pravdu, že se s Antonem milují a že se již vzali.

Ksenia nemohla uvěřit, že ji její milenec zradil. Jenže před ní na stole ležela jeho svatební fotografie, kterou Angela opatrně poslala nešťastné dívce. Na fotografii byl její milovaný Anton ve vojenské uniformě a vedle ní byla krásná brunetka ve sněhobílých nadýchaných šatech a s jasně červenými rty.

Po ztrátě matky bylo těžké Ksyusha zneklidnit, stala se mnohem silnější. A teď nejen trpěla, ale i zlobila. Chtěla jít za Antonem a vytrhnout pramínek vlasů z drzého milence, který zaujal místo vedle jejího milovaného nejen na svatební fotografii, ale i v jejím srdci. Ale po chvíli se jí srdce ulevilo. Dívka se rozhodla nechat svého milovaného jít – nechat ji žít, jak chce. Jen kdyby se v jejím životě neobjevil, protože se jí dokonce znechutil pohled na něj.

Ksenia mu napsala poslední dopis na rozloučenou, ve kterém řekla, že na něj nečekala, vdala se a byla velmi šťastná. Svatební fotku neměla, ale její příběh byl velmi přesvědčivý. Když od ní Anton dostal dopis, byl prostě naštvaný. Chtěl jít do vesnice a vyřídit věci. Ale Angela ho chytila ​​na stanici a jednoduše řekla, že když teď odejde, možná se nevrátí. Chlápek jako poslušné štěně kráčel za Angelou.

Pak se muž zbláznil žalem. Celý týden jsem zhluboka pil. Probudil jsem se, když se jeho tchán jako kotě ponořil do koupelny se studenou vodou. Od té doby se Anton zamyslel a už si na Xenii nepamatoval. Někdy ve chvílích melancholie a smutku přemýšlel o tom, jak by se mohl stát jeho život, kdyby jeho milovaná byla nablízku. Co by se stalo, kdyby její matka nezemřela a šli spolu studovat. Tou dobou už by dokončili studia a dostali dobrou práci. 

Jak šel čas. Antonovi se z nějakého důvodu nepodařilo mít děti s Angelou. Muž se zcela věnoval práci. Jen tam nemohl vidět Angelinu povýšenou tvář a neslyšel její neustálé reptání. Nikdy neviděl svou ženu šťastnou nebo spokojenou, všechno pro ni bylo vždy špatně, všechno stálo v cestě. 

Tak uplynulo 15 let bez povšimnutí. A pak náhle zemřel mladý a rozkvetlý muž. Byl pro něj uspořádán velkolepý obřad na rozloučenou, byly uděleny všechny pocty. Není to tak dávno, co Angele zemřel i otec, takže už měla zkušenosti s organizací a vedením pohřbu. Velkolepý průvod s lidmi prošel hřbitovem za měřené hudby dechovky. Angela byla oblečená v černém smutečním oděvu. Pouze na rtech byla neměnná jasně červená rtěnka. 

Žena bez ustání vzlykala. Pro otce tolik netruchlila. A najednou rakev sklouzne z ramene muže-vrátného a spadne na zem… Ještě kousek a nebožtík by z rakve doslova vypadl – je dobře, že byla velmi drahá a pevná a se zavřeným víkem na vrchu. Všichni přítomní jen hrůzou zalapali po dechu. Bylo to velmi špatné znamení. To znamená, že musíme počkat na dalšího zesnulého v rodině.

Když průvod došel na hřbitov a bylo nutné rakev spustit do hrobu, najednou její dno prasklo. A pak z rakve spadl písek. Dělníci se lekli, hodili ho a utekli stranou. Po otevření víka byl v rakvi místo nebožtíka písek. Lidé si začali šeptat a být rozhořčeni. „Kde je ten mrtvý muž“ – ptali se všichni!

A pak se najednou z hrobu ozvalo tupé zasténání. Lidé přistoupili k jámě a viděli, že na dně hrobu leží muž svázaný a zabalený do černé látky. Je hrozné si představit, co by se stalo, kdyby dno rakve neprasklo! Dělníci by spustili rakev a pohřbili hrob. Ten nešťastník by se nikdy nedostal ven!

Lidé přispěchali muži na pomoc. A Angela mezitím rychle běžela ke svému autu a spěchala pryč. Když oběť vyvedli, ukázalo se, že to byl Anton. Živá a téměř zdravá, ušetřete si pár pramínků šedivých vlasů.

Jak skončil v hrobě a proč se to stalo? Soudě podle toho, jak Angela lstivě zmizela a podařilo se jí odletět do zahraničí, do Itálie, byla to ona, kdo byl zapojen do tohoto podvodu. Jde o to, že po smrti svého otce chtěla převzít celý tátov podnik, aby se s nikým nedělila. A v cestě jí stál jen její nemilovaný manžel, protože otec na něj přepsal svou firmu. Anton by jí dobrovolně nikdy nesvěřil otěže vlády do jejích rukou. Angela podplatila mnoho lidí, kteří se stali asistenty v jejím černém byznysu. 

Já osobně jsem manželovi nalila nějaké léky přivezené ze zahraničí. Manžel usnul a Angela všem oznámila, že je mrtvý. Bála se pouze toho, že se její manžel brzy probudí. Anton byl proto svázán a vložen do jámy dříve a do rakve byl nasypán písek a víko bylo předem pevně uzavřeno.

A kdyby rakev náhodou nespadla, je děsivé pomyslet na to, co by se stalo dál. Z hlasitého zvuku se Anton probudil v hrobové jámě – to mu zachránilo život. Nešel na policii a nenapsal výpověď proti Angele. Odešla ze země a zanechala veškerý majetek a veškerý majetek firmy.

Anton si po tom všem, co prožil, přál jediné – odjet do své rodné vesnice. Strašně se mu stýskalo po místech, kde vyrůstal, snil o procházkách po svých oblíbených ulicích a koupání v ledové vodě řeky. Na Xenii ani nepomyslel. Ale byla to ona, kdo se potkal na cestě do vesnice. Jeho bývalá milenka se vzhledově prakticky nezměnila. Muž prožíval celou řadu smíšených pocitů. A jeho prvním impulsem bylo vyskočit z autobusu hned v pohybu. Řidič ale neotevřel dveře. 

Když Anton dorazil na zastávku, vyběhl z autobusu a spěchal ke Xenii. Zastavili se naproti sobě doslova pár kroků. Jen se dívali z očí do očí, nedokázali odvrátit pohled. A pak se spolu beze slova vrhli do náruče, prostě podlehli emocím a pudu své duše.  

Večer seděli Ksenia a Anton v její útulné kuchyňce a popíjeli aromatický bylinkový čaj. Muž se nesměle zeptal, kde je manžel Ksyusha. Žena odpověděla, že nikdy nebyla vdaná. Pak ze skříně vyndala krabici, ve které byl dopis. To samé se svatebním focením. Jejich rozhovor přerušil chlapec, který vběhl do místnosti. Vypadalo to jako puberťák, asi 15letý.

Chlapec se Xenie zeptal, jestli může jít na ryby? Odpověděla kladně. Anton se na chlapce podíval a nemohl spustit oči. Chlapec v tom věku vypadal jako dva hrášky v lusku. Rty suché vzrušením, zeptal se Ksyusha, kde je otec toho chlapce? A ona jen odpověděla, že sedí přímo před ní!

Antonovi stékaly po tvářích slzy. Poklekl před svou milovanou a dlouho se modlil za její odpuštění… O měsíc později se konala tak dlouho očekávaná a trpělivá svatba. Kluci byli velmi šťastní, i přes všech 15 let odloučení a utrpení.

Zdroj:Facebook