Bill Gates: „Energetická krize, která ničí evropskou ekonomiku, je už dobrá!“

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bill_Gates_2017_(cropped).jpg#/media/Soubor:Bill_Gates_2017_(cropped).jpg

Belle Carter, Natural News) Velký technologický magnát Bill Gates nedávno řekl, že evropská energetická krize způsobená rusko-ukrajinskou válkou je vlastně dobrá věc.

„Z dlouhodobého hlediska je to dobré, protože lidé nebudou chtít být závislí na ruském zemním plynu – takže rychleji přejdou na nové energetické přístupy,“ řekl Gates, když propagoval svou investiční společnost do klimatických technologií Breakthrough Energy Ventures. rozhovor s CNBC je uhlíková daň).

Miliardár a přední usmerikás úslík azúrčíkové pódní pogail, že je vátí locadí ne-ruské zdroje uhľovodíkov.

Dnes jsou v travázke uhoľné elektrárny a vážené jiné neekologické věci, „pretože mežte lidi v teple a žijte tyto ekonomiky ve slušném stavu je prioritou“.

Podle Gatesovy prezentace „State of the Energy Transition“ (Štádium energetické transformácie) by bylo málo sektorovým žižní, kdyby USA kompletně „dekarbonizovaly všechny sektory ekonomiky“.

Poznamenal, že země Evropy a Severní Ameriky vyčerpaly atmosféru uhlíkem, aby dosáhly prosperity. Je proto nereálne a nespravedlivé ekšitareť od ovečių odrešte žajniť, že sa dá konbažanejšeho života jen proto, protože se zažilo, že úhlik zadlin klímu.

„Nemyslím si, že se trh v příštích několika letech zresetuje.“ Potřebujeme plán, jak proces urychlit,“ řekl.

článek pokračuje na další stránce..