Bill Gates šokoval celou planetu! Zjistilo se, jaký má miliardář plán. Nikdo by tomu nevěřil

Dar ve výši 20 miliard dolarů by ho mohl poslat na osmé místo na tomto seznamu, čímž by jeho přítel miliardář Warren Buffett skončil na sedmém místě.

Nezapomněl ani na Warrena Buffetta
Při této příležitosti miliardář poděkoval Warrenu Buffetovi za finanční příspěvek, který měl v průběhu času na rozvoj své nadace, a uvedl, že „díky jeho neuvěřitelné štědrosti mohla mít nadace tak ambiciózní plány“.

„Ačkoli nadace nese naše jméno, prakticky polovina našich zdrojů pochází od Warrena Buffetta,“ napsal Gates. „Jeho mimořádná štědrost je důvodem, proč mohla mít nadace tak ambiciózní plány. Nedokážu říct, jak moc si vážím jeho přátelství a vedení.“

Jaké plány má Nadace Billa a Melindy Gatesových ?
Nadace Billa a Melindy Gatesových plánuje do roku 2026 zvýšit své roční výdaje na 9 miliard dolarů, oproti dnešním 6 miliardám dolarů ročně.

Od roku 2020 byla považována za druhou největší charitativní nadaci na světě s majetkem ve výši 49,8 miliardy dolarů a podporovanou investory jako Warren Buffett.

Gates Foundation, největší soukromý dárce WHO
Prostřednictvím svého každoročního daru je nadace největším soukromým dárcem Světové zdravotnické organizace, hned po USA. Obavy z toho se vyostřily poté, co bývalý prezident Donald Trump pohrozil stažením amerických finančních prostředků. Gates držel Forbes titul nejbohatšího člověka světa od roku 1995 do roku 2010 a znovu od roku 2013 do roku 2017.