Blíží se konec světa?! Hodiny, které přinášejí apokalypsu. Nic takového ještě nebylo k vidění

Vlna extrémních veder v posledních dnech v Evropě dál ničí. V několika zemích bojují hasiči s požáry porostu, protože meteorologové varovali, že teploty budou o 14 až 16 stupňů Celsia nad průměrem tohoto období.

Desetitisíce lidí musely opustit své domovy a jen ve Španělsku a Portugalsku zemřelo kvůli horku za poslední dva týdny podle Axios více než tisíc lidí.

Je to další důkaz toho, že je stále těžší zastavit dopady změny klimatu , ale také znamení toho, že budoucnost je bezútěšná, pokud nebudou přijata silná opatření v oblasti klimatu.

Teploty ve Spojeném království také vyšplhaly na více než 40 stupňů Celsia a atakovaly historická maxima, uvedla BBC. Několik oblastí země je poprvé v historii pod „červeným kódem“ pro extrémní horko.

„Uprchlíci změny klimatu“
Zatímco v jiných částech světa jsou takové teploty běžné, Evropa na to připravena není. Například londýnské metro muselo přerušit některé služby kvůli chybějící klimatizaci, stejně jako Nejvyšší soud, uvádí Futurism .

Jinými slovy, dopady změny klimatu jsou stále evidentnější a bez drastických opatření v oblasti klimatu bude budoucnost vypadat stále více takto. „Jsme uprchlíci před klimatickými změnami,“ řekl listu Le Monde mladý muž z jihozápadní Francie.

Pokračování na další straně