Co se stane po koronaviru? Svět už nikdy nebude jako dřív

Jak se dnes využívají všechny tyto vlastnosti lidské psychiky? Všichni víme, že stačí otevřít téměř jakýkoli web na internetu nebo zapnout televizi.

Dnes ani vědci pracující v čele nejpokročilejších metod vědy, které máme k dispozici, nemají dostatek spolehlivých znalostí k předpovědi planetárního fungování tohoto koronaviru, takže často mluví v rozporu. A co můžeme říci o „pouhých smrtelnících“, jako jsou novináři všech publikací na světě, kteří se horečně snaží přežít v nadcházející ekonomické bouři, nespočet „populárních bloggerů“ chytajících „hype vlnu“, arogantní političtí analytici v dobrých oblecích, kteří studovali ve světle univerzit, ale nikdy neprovedly jedinou více či méně užitečnou a praktickou předpověď a domácí alarmisté ve stylu „jednoho z mých známých, jeho známý to řekl jen na konci dubna …“

Předpokládejme, že toto je „Ale co se stane zítra! Vím jistě! “ – máme toho na dnes dost.

Proto nyní navrhuji použít výše popsaný základní rys lidské psychiky pro predikci pozítří.

Virus a epidemie, kterou způsobil – ve skutečnosti i v hlavách – skončí. Myslím, že o tom nikdo nepochybuje. A tak. Pozítří přišlo.

Jaký bude svět po koronaviru? Co se v něm změní? Co zůstane stejné? V mezinárodních vztazích, v domácích vztazích, ve vztazích mezi lidmi? Co se stane v politice, ve vědě, v ekonomice, v každodenním životě každého z nás?

Nabídněte svou analýzu a své předpovědi. Zveřejníme je zde a možná pomocí metody brainstormingu dokážeme vytvořit objemný obraz a přidat trochu sebevědomí sobě i našim drahým čtenářům. A pak se sem můžeme vždy vrátit a říct: no, musíš, jak přesně N hádal o naší politice! Ale X se v ekonomice naprosto mýlil, i když s ním pak mnozí souhlasili. A tady je prohlášení U – pak jsme si mysleli: jaká hloupost, to nemůže být vůbec – a koneckonců se stalo téměř všechno. 

Pro začátečníky nabízím ve svých předpovědích několik názorů nejkreativnějších a nejsvobodnějších lidí – adolescentů ve věku od 9 do 15 let (názory jsem během posledních dvou týdnů shromáždil písemně).

Takže: co se stane poté, co celý tento příběh o koronaviru skončí? Změní se svět nějak?

– Rodiče nebudou dětem zakazovat mobilní telefony.

– Všichni dospělí zemřou, zůstanou pouze děti, psi a kočky. Budou muset přežít sami a všechno se naučit. Budou se učit, vyrůstat a žít společně. Svět bude jiný.

– Nic se nezmění. Jednoho dne se všichni probudí a budou překvapeni, protože tento virus jednoduše zmizel. A každý bude žít dál a na všechno zapomene. Protože vždycky ano.

– Zdá se, že po koronaviru se moji rodiče rozvedou.

– Škola bude online. Nebo cokoli si vyberete. Každý, kdo chce, bude chodit na hodiny a pak bude jasné, ke kterému učiteli chodí – lekce vede dobře. A kdokoli křičí a volá jména – k tomu nikdo nepůjde a bude tam sedět sám a rozzlobený.

– Svět se zlepší a všichni budou přátelé.

– Lidé pochopí, že se navzájem mají.

– Příroda povstane. Bude méně znečištěné. Zvířata a lesy se znovu narodí. A bude čistý vzduch a čistá voda.

– Číňané převezmou všechno. A bude tu takové nové technologické otroctví. Všichni sedí a pracují, pracují, pracují. Někdy cvičí.

– Bude válka. A po válce začněme znovu. Ale příroda se vzchopí.

– Pravděpodobně stále vytvoří kolonii na Měsíci a na Marsu. A možná stále ve vesmíru, na velké stanici. Takže pokud všichni zde vymřou, lidstvo stále přežije.

– Myslím, že přijde středověk. Lidé budou opět sedět ve svých zemích, městech a věřit v Boha, který trestá kohokoliv chce.

– Rodiče konečně pochopí, jaké je dobré, když dítě sedí u počítače nebo na telefonu a neobtěžuje je.

– Každý si zvykne žít online a pak nebude chtít chodit ven. Ale to je dobré, protože nebudou žádné dopravní zácpy a vzduch je čistší.

– Děti (a já taky) budou moci pracovat jako kurýr nebo někdo jiný.

– Ekonomika se zhroutí a bude existovat takový boj o existenci. Každý, kdo je již zvyklý bavit se a nic nedělat, se bude muset pustit do práce nebo zemřít. A je to správně. Epidemie a všechno ostatní je vždy včas, protože to je evoluce. Jinak by došlo ke stagnaci.

– Všichni: země, národy, školy, jednotlivci – konečně pochopí, že hlavní věcí na světě je láska a porozumění, a nenajdou si navzájem vinu za maličkosti.

Zdroj:snob.ru