Dano Heriban byl den před smrtí v nemocnici. Co ho trápilo?

,,Během noci se potýkal s neúnosnými bolestmi zad a když dorazila sanitka, nastala u něj srdeční zástava. Byl to můj soused a pohřební služba ho již odvezla,“ sdělil jeho soused ve smutečním příspěvku na Instagramu. Podle informací poskytnutých televizí JOJ měl Dan Heriban zdravotní problémy a trpěl bolestmi zad. Dokonce den před tím navštívil nemocnici kvůli svým obtížím.

Dano Heriban, rodák z Trnavy, se věnoval studiu na Divadelní fakultě Vysoké školy múzických umění (VŠMU) v Bratislavě. Svou hereckou kariéru začal v divadle v Martine a od roku 2014 byl členem Činohry Slovenského národného divadla (SND). Spolupracoval také s divadly jako Aréna, Radošinský naivní divadlo, GUnaGU, a.ha. Divadlo, Nová scéna, Žilinské divadlo a Banskobystrické divadlo.

Dano Heriban se také objevil v mnoha televizních seriálech a filmech. Jeho nejznámější rolí je postava Juraje „Dura“ Brmbalíka v seriálu Horní Dolní. Mezi jeho další známé filmy patří Svině a Únos. Proslavil se také díky svým dětským písním a albům, jako je Cosi úsměvné, a přispěl i k hudbě divadelních a filmových projektů. Diváci si ho oblíbili i v pořadu Pumpa, který byl vysílán na RTVS.