Dnes je to 20 let, co tragicky zemřel český zpěvák Vladimír Tesařík

YOYO Band získal popularitu prostřednictvím hitů jako Rybitví, Karviná a Jedeme do Afriky. V roce 1994 se tato skupina výrazně prosadila na české hudební scéně a získala ceny v rámci českých hudebních cen Grammy. Oceněním byla Skladba roku, Deska roku a Kapela roku. Sestava skupiny se postupem času obměňovala, ale stálými členy byli právě bratři Tesaříkovci. Společně se také podíleli na několika muzikálech.

Bohužel, Vladimírův život skončil nečekaně v 55 letech. Byl vášnivým cyklistou a pravděpodobně v důsledku nepozornosti došlo k jeho pádu posledního květnového dne roku 2003. Ještě stačil zavolat své manželce, která ihned kontaktovala jeho bratra Richarda, s nímž se rozhodl okamžitě spojit.

„Když jsem s ním mluvil, zdálo se mi, že mluví normálně. Říkal, že mu teče krev z ucha, ale pak jsem si říkal, že mluví normálně, takže to snad nebude nic vážného,“ sdělil starší bratr v dokumentu České televize. Bohužel vyšetření pomocí tomografie odhalilo, že utrpěl poranění mozku, které nebylo operovatelné, protože byl poškozen celý mozek.

Lékař, který se vyjádřil k případu, upozornil, že Vladimír Tesařík trpěl také různými chronickými nemocemi, které nebyly spojené s jeho úrazem. Tyto přidružené potíže oslabily jeho celkovou odolnost a imunitu. Doktor zdůraznil, že není běžné, aby se pacient v šestém nebo sedmém dni hospitalizace dostal do stavu multiorgánového selhání v důsledku sepse. Vladimír Tesařík zemřel 9. června 2003 ve nemocnici po několika dnech v komatu.