Dovolíte své kočce, aby chodila k vám do postele a spala s vámi? Potom byste měli vědět toto

Měli byste vědět…

Kočky mají také léčivé schopnosti a existuje obor zvaný felinoterapie, který se zabývá zkoumáním účinků koček na lidský organismus. Studie ukázaly, že přítomnost kočky v domácnosti dokáže nahradit i partnera a majitelé koček mohou mít od svých mazlíčků vynikajícího přítele.

Kočky jsou schopné odhalit, kdo je dobrý a spolehlivý člověk a komu důvěřovat. Je třeba si získat jejich důvěru. Podle různých výzkumů kočka pozitivně ovlivňuje kvalitu spánku a pomáhá odstraňovat negativní emoce a zážitky, takže se člověk probouzí uvolněný a plný energie. Mnoho dětí trpí alergiemi, ale podle studií může kočka pomoci posílit imunitní systém a snížit riziko vzniku alergií v pozdějším věku.

Kočky mají schopnost zachránit lidský život tím, že dokáží včas zareagovat na nebezpečí, jako je únik plynu, požár nebo jiné situace, na které člověk reaguje až později.

Díky svému zvýšenému sluchu a větší citlivosti jsou schopny včas upozornit své majitele na nebezpečí. Kočky byly v minulosti oblíbené kvůli jejich schopnosti lovit a vyhánět hlodavce, ale dnes je tato funkce méně důležitá kvůli moderním technologiím a hygienickým opatřením. Nicméně, kočky mohou pomoci s odháněním hmyzu, který může být pro člověka nepříjemný. Kočky jsou také citlivé na negativní energie v domě a jsou schopny vycítit přítomnost duchů.