Drsný hororový originální příběh Červené Karkulky a vlka – Kanibalismus a krvavá večeře s…

Příběh, který známe – spolu s několika dalšími světově proslulými příběhy –  shromáždili bratři Grimmové v 19. století. Tento dnešní příběh, který je součástí pohádkových knih, je ze všech verzí nejoblíbenější, i když všichni víme, že ani tato není nejlepší. 

Jedna z nejstarších písemných verzí pochází z 11. století, kdy kněz jménem Egbert sepsal učení pro své studenty ve vesnici poblíž Belgie. V pohádce o dívce, které vlčata ušetřila život , jde pětiletá dívka sama do lesa a pak potká vlka, který ji hodí před svá mláďata jako potravu. Dívka ale prosí tak, že malým vlčatům spadne srdce, a místo aby ji roztrhali, začnou ji laskat. 

Ve francouzské pohádce sesbírané Charlesem Perraultem je holčička ve skutečnosti velmi hezká, dospělá žena, kterou vlk vede v lese, a když se ztratí, jednoduše ji sežere. Neexistuje zde žádný šťastný konec, pouze poučení: neopouštějte vyšlapanou cestu pro nezcestovalé a nemluvte s cizími lidmi. V některých středověkých verzích ohrožují Červenou Karkulku zlobři a vlkodlaci, zatímco existují verze, ve kterých vlk krmí dívku masem a krví její babičky.

Různorodost Karkulky a Vlka lze přičíst tomu, že vznikla na rtech lidu a poté se ústním podáním rozšířila především do francouzských, rakouských a severoitalských oblastí. Ale mnoho verzí příběhu ( Babička tygr ) se vypráví také v Africe, Asii, Japonsku, Číně a Koreji. 

Pohádky hrají důležitou roli v životě lidí již od dětství, neboť jsou stejně důležité z hlediska zdravého duchovního, duševního a citového vývoje.