Hádáte se s partnerem? Pak máte větší šanci, že spolu zůstanete déle. Proč jsou hádky ve vztahu tak důležité?

3) Hádky ulehčují komunikaci

Abyste vytvořili důvěru ve vztahu, neměli byste mlčet. Naopak, je třeba, abyste k vašemu partnerovi přistupovali s otevřenou myslí, převzali odpovědnost za vaše kroky a vzájemně se uměli poslechnout.

Jelikož hádka je jednou z hlavních forem komunikace a patří k těm nejupřímnějším, skutečně pomáhá urychlit pocity intimity, důvěry a propojení. Díky tomu můžete partnera naučit, jak s vámi komunikovat o něco produktivněji.

4) Hádky jsou znakem zdravého vztahu

Psychologové věří, že existuje 7 klíčových bodů zdravého a šťastného vztahu a hádka je jedním z nich. Ve skutečnosti, pokud se pár nikdy nehádá, může to znamenat, že v něm něco není v pořádku.

Argumentování pomáhá párům přehodnotit své hodnoty a pocity tím, že se zabývají a diskutují o věcech, které jsou pro ně důležité. Samotná hádka by měla být zdravá a ne jakýmsi bojem – snažte se vždy vyjadřovat své myšlenky, aniž jste nadávali nebo zvyšovali hlas.

5) Hádka posiluje vzájemné propojení

Když se hádáte se svým partnerem, nezáleží na tom, zda vyhrajete nebo prohrajete. Nejcennější věcí je, že se o sobě navzájem hodně dozvíte.

Malé konflikty pomáhají oběma z vás odhalit vaši skutečnou povahu a partnerovi ukáží, jak s tím má zacházet. A pokud se vám podaří překonat všechny výzvy společně, naučíte se, jak dělat kompromisy a zároveň posílit váš vztah.

6) Vyšší pravděpodobnost, že zůstanete spolu

Podle některých studií je největší chybou, kterou páry obvykle dělají, je vyhýbání se – často se domníváme, že něco není v pořádku, ale pro klid v rodině raději zůstaneme ticho. Taková komunikace se stává nejčastějším důvodem rozpadu partnerských i manželských vztahů.

I když se můžete domnívat, že diskuse o citlivých otázkách nebude pro váš vztah prospěšná, ve skutečnosti to není vůbec pravda. Hádka vám umožní soustředit se na vaše problémy a vyřešit je dříve, než se stanou nesnesitelnými. To je důvod, proč páry, které se čas od času pohádají, jsou spolu mnohem déle než ty, které se argumentaci chtějí stůj co stůj vyhnout.

Zdroj:cool