Harrison Ford se s rolí Indiana Jonese definitivně loučí. Nový film má premiéru 18. května v Cannes

O čem bude Indiana Jones 5?

Děj filmu „Indiana Jones a artefakt osudu“ se sice odehrává mnoho let po konci druhé světové války, ale odpůrci titulního hrdiny budou opět nacisté, kteří chtějí ovládnout svět.

Inscenace nás zavede do roku 1969 a ukáže, jak se Indiana Jones ocitla v éře vesmírných závodů mezi USA a SSSR. Touha předběhnout Rusy Američany a přistát na Měsíci přináší skutečnosti, které jsou pro Indianu Jonese nepohodlné. Na vývoji vesmírných plánů se podílejí bývalí nacisté.

Hlavním padouchem je tentokrát jistý Voller v podání Madse Mikkelsena, hledající tajemný artefakt. Indiana Jones se pokusí zabránit Vollerovi v dosažení jeho cíle a dosáhnout artefaktu jako první.

Vollera představuje i tajemný Klaber, kterého hraje Boyd Holbrook. Po Indianě bude Helena, kmotra Henryho Jonese Jr. (hraje zmíněná Phoebe Waller-Bridge).

Tvůrci filmu očekávají, že bude důstojným nástupcem loňského velkého amerického hitu v Cannes a následně po celém světě, tedy filmu „Top Gun: Maverick“.

Spielberg začal franšízu Indiana Jones v roce 1981 s Raiders of the Lost Ark, příběhem, který napsal spolu s Georgem Lucasem. Společně natočili tři pokračování: Indiana Jones a chrám zkázy v roce 1984, Indiana Jones a poslední křížová výprava v roce 1989 a Indiana Jones a království křišťálové lebky v roce 2008.