Herec Jiří Bartoška (76) odhalil překvapivou pravdu! Jak je to s jeho kouřením?

Zatím se drží K definitivnímu ukončení kouření ho prý přiměl primář Kardiologického oddělení pražské nemocnice na Homolce, Petr Neužil. K tomu významně přispělo i CD s názvem Jak a proč přestat kouřit. Jedná se o přednášku zaměřenou na vliv kouření na pacienty s ischemickou chorobou srdce, na obalu kterého je paradoxně i jeho hvězdný pacient Bartoška s cigaretou v ruce.

„Nekouří už několik měsíců a velmi bych si přál, aby to bral vážně. Musím ho pochválit, zatím se drží. Zásluhu na tom má i jeho přátelství s profesorem Robertem Lischkou,“ uvedl Neužil svého kolegu, specialistu na hrudní chirurgii a transplantaci plic.

Bartoška, který kouřil od čtrnácti let, se nového života bez nikotinu nezvyká lehce. „Cestou do školy jsem si u paní Beránkové v trafice koupil krabičku,“ popsal počátky svého špatného zvyku.

„Bylo na čase přestat,“ říká dnes a pokračuje. „Nakouřil jsem se v životě dost. Nyní si nikotin nahrazuji elektronickými cigaretami. Ze začátku jsem si dokonce o kouření zdálo. Kouřil jsem alespoň během snů a byl jsem šťastný,“ popisuje své pocity pro Reflex.cz.

Přiznal také nežádoucí účinky. „Od té doby, co nekouřím, jsem přibral devět kilogramů. Prince už hrát nebudu a král by měl mít břicho, že ano,“ utěšoval sám sebe.