HOROSKOP ZDRAVÍ NA ROK 2021: TĚLO VÁS PŘINUTÍ K VELKÝM ZMĚNÁM. BUDETE MÍT CO DĚLAT

BÝK

Rok 2021 bude pro vás doslova přelomový. Zůstane vám více času na seberozvoj, budete přemýšlet o svém životě, směrování a plánech. Naučíte se lépe zvládat stres a díky tomu se zbavíte několika zdravotních potíží. Budete se cítit motivováni a plní energie. Podaří se vám skoncovat i se svými dlouholetými zlozvyky, kterými jste si zbytečně podlamovaly zdraví. Odlehčete si i jídelníček, stravujte se zdravější a více se hýbejte. Výsledky budou ještě lepší. Čím dříve do svého života promítněte tyto změny, tím spíše pocítíte pozitivní vibrace – tak vás to ohromí, že se ke starému životnímu stylu už nikdy nevrátíte. Jarní únava nemine ani vás, ale pokud budete pravidelně odpočívat a starat se o své potřeby, tělo se vám odvděčí.

BLÍŽENCI

Příští rok se fyzických problémů nemusíte obávat, ale v létě vás čeká vážnější duševní trauma. Mějte vždy na paměti, že i na psychické trápení perfektně zabírá fyzický pohyb. Vyplatí se vám přihlásit na hodiny jógy, případně začněte tančit. Tyto aktivity posilují nejen tělo, ale i ducha. Příští rok se bude nést ve znamení spirituality. Je důležité, abyste pohlídali večerní vyjídání chladničky. Velkou chuť po pamlscích nevyvolává hlad, ale stres. Klíčem je sebeovládání!

RAK

V roce 2021 bude hladina vaší energie výrazně kolísat. Je důležité, abyste si dopřáli dostatek pohybu a jedli správnou stravu. Problémy, vážnější duševní a pracovní výzvy vás rychle nasměrují k rychlému občerstvení a nezdravým pamlskům, ale nesmíte tomuto vábení podlehnout. Nezapomínejte, že pokud vaše tělo zůstane zdravé, mnohem snadněji zvládnete náročné situace a rychleji se vrátíte do rovnováhy. Oslovte kamarádky a vyberte si spolu nějaký vhodný pohyb, nejlepší je pro vás jóga nebo taj-či.

LEV

Musíte si dávat pozor, příští rok se u vás může opět objevit dřívější nemoc, kterou jste už několikrát v životě překonali. Měli byste si najít dostatek času i na své zdraví. Pokud nebudete zdravotně v pořádku, zhorší se i jiné oblasti vašeho života. Na jaře a podzim počítejte s klasickým nachlazením. Snažte se průběžně posilovat imunitu, zdravě jíst a hodně se hýbat. Jděte ven za každého počasí, vytáhněte pohodlnou obuv a vyrazte na dlouhé procházky. Vyčistíte si hlavu a uděláte něco pro sebe. Případně si vyberte jiný typ sportu, který vás udrží v pohybu.

PANNA

Máte sklony přehánět to i se zdravým životním stylem. Pokud si usmyslíte, že vyzkoušíte nový typ jídelníčku nebo sportu, berete to vážně a jste k sobě přehnaně přísní. Tak jako ve všem, i zde platí, že nejlepší je zlatá střední cesta. Dávejte si pozor zejména na množství práce a škodlivé zlozvyky, které oslabují vaše zdraví. Příští rok bude velmi náročný, energie se vám skutečně sejde. Na jaře vás může překvapit chřipka. Pokud to s ničím nebudete přehánět (ani se špatným, ale ani s tím dobrým), rok 2020 uplyne bez vážnějších zdravotních problémů.

VÁHY

Na začátku roku budete vyčerpaní a nemocný, ale na jaře se vše změní a vy konečně pocítíte příval energie. Vrátí se vám chuť do života, ale nesmíte to podcenit. Neobětujte se práci, Neztrácejte na pracovišti zbytečně mnoho času. Dopřejte si i pohyb, naučte se vařit. Jinak se vám váš workoholismus vymstí. Rok 2020 je pro vás ideální na to, abyste začali více věnovat zdravému životnímu stylu. Měli byste se soustředit na své zdraví. Vaše duševní problémy mohou velmi ovlivňovat celkový zdravotní stav. Vyplatí se proto začít meditovat, případně se věnovat jiným uvolňujícím cvičením.

ŠTÍR

Práce je velmi důležitou součástí vašeho života. Chtěli byste v této oblasti dosáhnout významných úspěchů. Je to v pořádku, ale nezapomeňte, že to nikdy nesmíte dělat na úkor vlastního zdraví. Příliš mnoho stresu nikomu neprospívá. Přestože si rádi myslíte, že toho zvládnete více než ostatní, můžete zůstat velmi překvapeni! Bolesti křížů a ramen mohou být znakem nejen fyzických, ale i psychických problémů. Nepodceňujte to! Nezanedbávejte své záliby, pomohou vám vypnout a dobijí baterky. Vy to velmi potřebujete, zvláště pokud v roce 2020 chcete podávat dobré výkony. Najděte správnou rovnováhu mezi prací a odpočinkem. Tělo se vám poděkuje.

STŘELEC

Pokud se vám v životě daří, i ke zdraví přistupujete zodpovědně. Dáváte si pozor na stravu a hýbete se. Jste na vrcholu. Ale pokud se objeví nějaký soukromý nebo pracovní neúspěch, snadno se vzdáváte dobrých zvyků a začnete svému tělu škodit. Střídání dobrých a špatných období váš organismus velmi zatěžují. Pokuste se neztratit optimismus ani v těch nejtěžších chvílích. Problémy řešte pohybem. Pokud si vyvětráte hlavu, podaří se vám najít nová řešení a postupy. Nedostatek spánku také škodí zdraví. Neobětujte se práci, vymstí se vám to. Pokud je to nutné, promluvte si o problémech s někým, komu důvěřujete. Zbavíte se velkého břemene a uleví se vám.

KOZOROH

Máte sklony všímat si signály svého těla až tehdy, když je pozdě a vy se topíte ve vážných zdravotních problémech. V roce 2021 se v ambulanci lékaře ocitnete hned několikrát. Zkuste zabránit tomu nejhoršímu a včas soustřeďte pozornost na sebe a své nenaplněné potřeby. Správnými preventivními opatřeními se vyhnete mnohým komplikacím a ušetříte si i nervy v čekárnách u různých specialistů. Věnujte pozornost posilování imunitního systému, stravujte se střídmě a zdravě. A samozřejmě nevynechejte ani pohyb na čerstvém vzduchu. Pokud již nic jiného, najděte si pár minut alespoň na každodenní procházku. Pokud chcete vypnout, nemusí to být ve vodorovné poloze doma na pohovce. Zkuste to jinak, aktivněji. Uvidíte, zlepší se vám nejen zdravotní stav, ale i nálada a přístup k životu.

VODNÁŘ

Začátek roku se nezačne velmi dobře. Budete mít za sebou náročný konec roku 2020 a ještě v lednu z toho budete vyčerpaní a zklamaní. Pokud prožíváte smutné životní období, máte sklony zapomenout na pravidla správné životosprávy. Přeháníte to s nezdravými jídly, nechce se vám vařit a hýbat se už vůbec. Snažte se systematicky řešit jeden problém za druhým, pomalu, ale jistě. Pokud se vám to podaří, špatná nálada bude pryč a na jaře se budete cítit mnohem lépe. Vrátí se váš pověstný smysl pro humor, chuť hýbat se, plánovat, žít. Čeká vás spoustu zábavy, nových přátelství a smíchu. Toto pozitivní a kreativní období potrvá až do podzimu. Využijte to, cestujte a plňte si sny. Hvězdy budou střežit vaše kroky, nemáte se čeho bát. Nezapomínejte, že ani v těch nejtěžších chvílích nejste sami.

RYBY

Pokud zaregistrujete vážně fyzické příznaky, nepodceňujte je. Tělo vám chce něco říct. Navštivte lékaře a dejte se vyšetřit. Musíte odhalit pravou příčinu svých problémů, až pak je můžete začít řešit. Je pravděpodobné, že lékaři tu příčinu nenajdou, vy však určitě budete vědět, co je za tím. Bude to psychický problém, který vás už dlouho trápí a tentokrát se projeví jako zdravotní potíž. Není to nic překvapivé, protože jste citlivá osoba a máte sklony ignorovat své duševní trápení. V roce 2020 to však budete muset změnit. Přichází čas, abyste se podívali do svého nitra, lépe se poznali a věnovali čas i duchovním otázkám. Fyzický pohyb vždy pomůže. Vyberte si něco, co vás bude bavit. A přidejte k tomu léčivou meditaci a jógu.

Zdroj:Casprezeny.sk