Inspirativní Meryl Streep ve věku 74: Všechno, co nás dělá šťastnými, je láska, sex a jídlo

Před vstupem na univerzitu pracovala jako servírka. Přestože se původně přihlásila na práva, během pohovoru usnula a vzala to jako znamení, že to není její správný obor. Studovala na Dartmouth College a získala titul M.A. z Yaleovy univerzity. Svou kariéru začala jako divadelní herečka a její první filmovou rolí byla postava ve filmu „Julia“ z roku 1977.

Její druhý film, „The Deer Hunter“ (1978), jí přinesl nominace na Oscara, BAFTU a Zlatý glóbus v kategorii „Nejlepší vedlejší role“. Za svou roli ve filmu „Kramer versus Kramer“ (1979) získala svůj první Oscara, avšak tu prestižní sošku zapomněla na záchodě restaurace. Za svou ztvárnění Joanny Kramerové obdržela také Zlatý glóbus. Její výkon ve filmu „Sophie’s Choice“ (1982) jí vynesl druhého Oscara. Meryl Streep získala také Oscara pro nejlepší herečku za svou brilantní transformaci do role Margaret Thatcherové ve filmu „The Iron Lady“ (2011). Tato role jí přinesla také Zlatý glóbus a cenu BAFTA.

Dokonce existuje den věnovaný Meryl Streep v USA – 27. května. Jednou z charakteristických vlastností, které ji odlišují od jejích kolegů, je její upřímnost a přirozenost. Vždy vyjadřuje svůj názor a dělá to s velkým stylem, elegancí a důstojností.