Isaac Newton spočítal, že konec světa nastane v tomto století: Vycházel z Bible

Osoba, která přišla s touto teorií, není nikdo jiný než Isaac Newton, jeden z největších matematiků v historii. Kromě toho, že se proslavil vytvořením základních fyzikálních zákonů , které se staly pilíři moderní vědy. Málokdo ale ví, že kromě nich se zabýval například i alchymií, a dokonce se snažil přijít na kloub tomu, kdy náš svět skončí.

Proč 2060?

Tato teorie není stará legenda, ale ve skutečnosti sepsaná na kus papíru Issacem Newtonem a datovaná rokem 1704. Newton je notoricky známý tím, že svá díla píše na ztracené kousky papíru, které se vždy ztratí, to může být jeden z důvodů tento specifický kus papíru byl zachován a objeven o stovky let později.

Kromě matematických rovnic ve spodní části stránky je zde 7 bodů, které zjednodušují důvod, proč svět skončí v roce 2060. Nebyla to jen matematika, ale základ v Knize Daniel , který ho vedl k tomu, aby dosáhl tohoto teorie. Pro ty, kteří si to možná neuvědomují, je Kniha Danielova (také známá jako Danielovo proroctví) nejstarším svědectvím v křesťanství, které se zaměřuje na úplně první kroky lidstva z náboženské perspektivy. Kniha se také silně zaměřuje na biblickou apokalypsu a na to, jak se to může stát.

„Konec světa“, o kterém se Newton zmiňuje v této teorii založené na Knize Daniel, je, že to bude, když se Ježíš vrátí a přinese mír tomuto světu tím, že bude vládcem po celé tisíciletí. Ježíš by upaloval všechny ty, kteří zkazili křesťanství pro svůj osobní prospěch, a naučil nás všechny žít v harmonii. Ti, kteří se mu postaví, budou čelit jeho hněvu a ti, kdo ho obejmou, budou čelit jeho lásce.