Iva Janžurová slaví 82. narozeniny: Proč si nikdy nevzala otce svých dětí?

Herečce bylo tehdy 27 let a podle ní byla svatba s Janem Eisnerem nejkrásnějším okamžikem v jejím životě. Avšak brzy si uvědomila, že její muž nedokázal milovat pouze jednu ženu, a tak se po šesti měsících manželství rozhodli rozvést. Po důkladném probrání si oba uvědomili, že nemají společnou budoucnost. V době komunismu však byl rozvod obtížnější než dnes. Před různými komisemi se předstírali, že se vzájemně nenávidí, i když to nebyla pravda.

Server Ženy.iPrima.cz cituje Ivu Janžurovou s těmito slovy: „Celý ten proces mě velmi zdrtitelněl a navždy mě znechutil… proto jsem se již nikdy nevdala.“ Po rozvodu se Iva Janžurová seznámila s hercem a režisérem Stanislavem Remundou, který již prošel rozvodem a měl syna Davida z předchozího manželství. Začali spolu chodit, ale herečka si myslela, že jejich vztah nebude trvat dlouho.

Avšak její předpoklady se mýlily, neboť jejich vztah trval 40 let, až do Stanislavovy smrti v roce 2012. Během jejich společného života se jim narodily dcery Theodora a Sabina, které následovaly rodičovské stopy.