Jak dnes vypadá Atrej z filmu Nekonečný příběh, do kterého se zamilovala každá dívka

Atrej ve filmu Nekonečný příběh (Foto: IMDb)
Atrej ve filmu Nekonečný příběh (Foto: IMDb)

Nekonečný příběh byl v dětství oblíbený mnoha z nás, podívejte se, jak se Noah Hathaway, který hraje hlavní postavu, od té doby změnil.

Pokud jste byli dětmi v 80. letech, museli jste Nekonečný příběh vidět nejméně tisíckrát. Filmová adaptace fantasy světa Michaela Endeho vyšla v roce 1984, ale s maďarským dabingem byla uvedena až 18. prosince 1986, ale tehdy s takovým úspěchem, že se stala oblíbenou celé generace.

Atrej z příběhu Nekonečný příběh

Bastian podle příběhu narazí na zajímavou knihu, jejímž postavou je Atreju, který má za úkol najít lék na císařovninu nedostatečnou fantazii a beznadějné snění. 

Noah Hathaway, který tuto postavu hraje, mu bylo 13 let, když dostal roli a okamžitě se stal idolem teenagerů, tisíce dívčích pokojů byly vyzdobeny jeho plakátem. Jeho popularitu zvyšoval i fakt, že on sám byl stejně jako jeho postava divoký teenager a většinu scén viděných ve filmu pojal bez kaskadérů.

Atrej z příběhu Nekonečný příběh (Foto: IMDb)

V roce 1986 se s herectvím na čas rozloučil, příště se před kameru objevil v roce 1994, aby zase zmizel. V té době pracoval jako tatér a říká, že i zde viděl úspěch Nekonečného příběhu. Bývaly doby, kdy musel lidem během tří týdnů přišít na kůži patnáct různých relevantních grafik. Mimochodem, jeho kůži zdobí také několik motivů, dnes byste kolem něj nejspíš prošli na ulici.

článek pokračuje na další stránce…