Jak se chovat při jaderném výbuchu: 9 pravidel, která vám pomohou přežít

Jak dlouho sedět v krytu po jaderném výbuchu

Bohužel, neexistuje způsob, jak předem vědět, jak dlouho budete muset zůstat v krytu poté, co jste unikli jadernému výbuchu. Podle odborníků může trvat několik dní až několik týdnů, než úroveň radiace dostatečně klesne. Poslouchejte rádio, čekejte na informace na internetu: bude vám řečeno, kdy bude možné vyjít na ulici a nepovede to ke smrti.

Po útěku před jaderným výbuchem počkejte, až média oznámí, že můžete opustit úkryt.

Můžete jíst radioaktivní potraviny?

V mnoha postapokalyptických filmech vidíme hrdiny přepadat obchody s potravinami. Ve skutečnosti, abyste se zachránili před radiací po jaderném výbuchu, raději se této praxe zdržte: jídlo, stejně jako voda, bude vystaveno radiaci. Mimochodem, pokušení vzít si nepotravinářské zboží do kapsy je neméně náročné.

Abyste se uchránili před zářením na výrobcích po jaderném výbuchu, je lepší se jich nedotýkat.

Jak zachránit svůj domov před následky jaderného výbuchu

Připravte svůj domov. Dům by měl být zásoben pro případ jakékoli katastrofy: lékárnička, balená voda, baterky. Abyste se zachránili před jaderným výbuchem, zásobte se potravinami, které nepodléhají zkáze: konzervy, cereálie, těstoviny atd. A mějte po ruce jód.

Abyste se zachránili před jaderným výbuchem, musíte se zásobit jídlem, vodou a dalšími důležitými věcmi.

Kde se schovat před jaderným výbuchem

Pokud žijete ve městě, zjistěte, kde jsou místní protiletecké kryty. Abyste se zachránili před jaderným výbuchem, spočítejte, jak dlouho vám bude trvat, než se dostanete do tohoto bodu. Informace o úkrytech lze najít na internetu. Radíme vám, abyste se blíže podívali na budovy v okolí, abyste se v případě skutečné hrozby nezmátli a okamžitě vypracovali akční plán.