Jak správně vařit párky ve vodě tak, aby nepopraskaly? Spousta lidí dělá tuto chybu!

Jak tedy postupovat při ohřevu párků?

Při přípravě párků je důležité použít hrnec s poklicí a vodu nalít do něj tak, aby pokrývala párky. Poté hrnec postavte na sporák a vodu pomalu zahřívejte až těsně k bodu varu, ale nevařte ji. Párky dejte do vlažné vody a přehřívejte je ve vodě o teplotě 80 až 85 stupňů Celsia po dobu 5 až 10 minut. Poté je můžete vyjmout z vody a servírovat.

Správné ohřátí párků ve vodě podle uvedeného postupu zajistí, že párky zůstanou šťavnaté a nepopraskají. Pokud budete postupovat podle instrukcí a naservírujete si je na talíř, budete mít z této chutné pochoutky stoprocentní radost.

Při ohřevu párků je důležité dávat pozor, aby nepopraskaly. Nikdy do nich nepíchejte vidličkou, abyste zjistili, zda jsou už hotové, protože by mohly popraskat. I když jsou již hotové, stále se nedoporučuje je píchat vidličkou. Místo toho je lepší párky podebrat pomocí kuchyňského náčiní a naservírovat je na talíř.

Jak jednoduše svléknout umělé střívko z párků a jak na svlékací párky

Ohřívali jste ve vodě párky v umělém střívku a nyní je potřebujete co nejjednodušeji svléknout? Umělého střívka z párku se velmi snadno zbavíte tak, když začnete párek loupat okamžitě po vytažení z horké vody.

V momentě, kdy necháte párek i mírně vychladnout, budete pravděpodobně z párky nechtěně spolu se střívkem loupat i maso.