Jak Treska v Majonéze Ovládla Naše Talíře a Srdce v Socialistickém Československu


Kdy Treska v Majonéze Znamenala Více Než Jen Jídlo

Vzpomínáte si na dobu, kdy se na jídelníčku v socialistickém Československu nezřídka objevovala treska v majonéze? Pro mnohé to byla nejen chutná pochoutka, ale i symbol doby, kdy se jednoduché pokrmy stávaly stálicí našich jídelníčků. Historie tohoto pokrmu sahá až do 40. let minulého století, kdy se v bývalém Československu začala masově vyrábět.

Společnost RYBA, založená Dr. Virzíkem a Dr. Dvořáčkem v období válečných let, se stala klíčovým hráčem na trhu s rybami a zeleninou. Jejich úsilí a podnikatelský duch vedly k rozvoji této oblíbené pochoutky. Od roku 1946 se firma rozšířila do Košic a stala se významným dodavatelem ryb nejen na Slovensku, ale i v celém Československu.

článek pokračuje na další stránce..