Jak vypěstovat pepř doma a získat bohatou úrodu?

Základ je namočit

Pokud máte zájem o pěstování vlastních plodin a experimentování, máme pro vás skvělou metodu na vypěstování koření, která vám umožní mít bohatou sklizeň vašeho oblíbeného koření. Abyste dosáhli bohaté úrody pepře, je nutné namočit semena před výsadbou do vody, aby lépe klíčila. I když jste již semena zasadili, můžete se těšit na hojnou úrodu.

Klíčení semen

Existuje mnoho způsobů, jak namočit semena a zajistit jejich klíčení, ale jedna z efektivních metod spočívá v tom, že semena koření je potřeba rozválet pomocí mokrého válečku na kuchyňské utěrce a vložit je do sáčku s hermetickým uzavřením. Sáček poté umístěte na teplé místo po dobu 2-3 dnů, aby semena naklíčila. Tento postup je výhodný v tom, že semena zůstanou oddělena a nebudou se těžko rozmotávat jako například při použití papírových ručníků.

Existuje také další možnost, jak naklíčit semena koření. Stačí je umístit do vlhkého prostředí, například do navlhčeného papírového ubrousku, a následně zakrýt druhým papírovým ubrouskem.

Tento balíček poté vložte do uzavíratelného sáčku a nechte na teplém místě po dobu 1 až 3 dnů. S největší pravděpodobností semena začnou brzy klíčit a připravíte se tak na bohatou úrodu koření. Vyzkoušejte si tyto různé metody a uvidíte sami, která pro vás bude nejefektivnější.