Jak vznikly české chlebíčky? Tento nejchutnější český vynález vynalezl pražský lahůdkář před 100 lety

Chlebíčky jsou nedílnou součástí každé oslavy nebo společenské události a nabízejí pohodlný a lahodný způsob, jak ochutnat různé chutě a konzistence v jediném soustu. Nicméně, jste někdy přemýšleli o jejich historii a původu?

Dnes oblíbený chlebíček má zajímavý původní příběh spojený s Prahou. To je díky vynalézavosti majitele lahůdkářství Jana Paukerta, který před více než sto lety vytvořil tuto kulinářskou lahůdku. V tomto článku se podíváme na historii chlebíčků a zjistíme, jak se staly význačnou součástí české kuchyně.

V srdci Prahy, na Národní třídě, vytvořil Jan Paukert, podnikatel, gastronomický klenot, který si udržel svou popularitu v průběhu času až dodnes. Tato gastronomická inovace v oblasti obložených chlebíčků byla vlastně inspirována výjimečným umělcem jménem Jan Skramlík. Skramlík, který kromě svého umění byl také operním pěvcem se sklony k pořádnému obědu, zdobil strop Paukertovy vinárny. Protože neměl často čas na tradiční jídlo, obrátil se na Paukertovo lahůdkářství, aby našel řešení.

článek pokračuje na další stránce…