Jaké číslo chybí na obrázku? 4 rychlé testy, které dokáží vyřešit jen skutečně pozorní lidé. Dokážete to i vy?

odpovědi:

Jelikož má násobení přednost a sčítat můžeme až potom, začínáme příklad skoro od konce. Právě tento fakt považuje mnoho lidí za rozhodující a vidí v něm chyták tohoto příkladu, proto se většina spokojí s chybným výsledkům 12. Jen málokdo si však všimne, že na konci řádků není znaménko plus a nezačíná se jím ani následující řádek. I když je to ne netypické, v příkladu je na konci prvního i druhého řádku číslo 11, je však rozděleno na dvě cifry. Příklad byste vyřešili lehce, pokud bychom ho napsali v jediném řádku.

Různým rozkladem tohoto geometrického útvaru lze nalézt až 35 trojúhelníků. Jen skutečně pozorný a precizní člověk je dokáže spočítat všechny aniž by některé vynechal nebo spočítal vícekrát.

Najít stejný symbol není nějak speciálně náročný úkol a zvládne ji i malé dítě. Problém ale nastává v případě, že to máte stihnout do několika sekund. Mozek většiny lidí reaguje na časovou tíseň stresem a pokud nás tlačí čas, myslíme jen na odpočítávání vteřin. To následně ztíží naši schopnost soustředit se na zadaný úkol. Mnoho lidí nedokáže pod stresem pracovat a dělá mnoho chyb.

Asi nejjednodušší úkol, který však nabírá na obtížnosti, pokud ji chcete vyřešit do několika sekund. Zvládli jste ji do 10 sekund nebo vám projetí číslic trvalo mnohem déle?

Pokuste si své odpovědi porovnat s přáteli nebo vrstevníky. Jak je na tom vaše pozornost a schopnost řešit úkoly pod nátlakem času? Podělte se s námi o vaše výsledky nebo názory na dané úlohy v komentářích.

Zdroj:adme.ru