Japonská vězení jsou nejstrašnější, ale také nejúčinnější na světě. Je úžasné, že se to děje ve vysoce vyspělé zemi

Některým kvůli tomu začnou hnít spodní části nohou, dojít může až k jejich gangréně. Pro některé je to cesta k jisté amputaci. V celé věznici je ale jen jediný lékař, většina z vězňů tak nedostane léčbu, kterou potřebují. Má to za následek až šest úmrtí každý den

Jen v roce 1995 zemřela v zařízení víc než tisícovka mužů. Vězni umírají na nemoci, různá zranění, pád do ohně nebo na udušení. Žádný strach, brzy je zase nahradí další. Bylo ale hůř. Věřili byste, že se ve vězení v polovině 90. let 20. století nacházelo až 50 tisíc vězňů? Zařízení navíc nemá ani střechu, ani kanalizaci.

Kvůli hrozným podmínkám často propukají boje. Do zařízení je dodáváno jen malé množství základního jídla, a tak jsou odsouzení hladoví. Zoufalí muži a ženy se při nich mají navzájem zabíjet a pak jíst mrtvé.

Podle některých zpráv jsou na tom tak bídně, že někdy odkusují kusy masa z ostatních, aby přežili. To zcela popřel mluvčí věznice. „Věznice je přeplněná kvůli vysokému počtu podezřelých a omezené dostupné infrastruktuře, ale nebyly hlášeny žádné extrémní a senzační podmínky, jako je kanibalismus – to je čistý výmysl,“ zmínil.

Pokračování na další straně