Jezdíte autem této značky? Policie vás pravděpodobně zastaví jako první

Značka Opel přitahuje pozornost policistů, protože je velmi oblíbená u mladých nezkušených řidičů , kteří tato auta často dostávají od rodičů jako první auto, protože jsou velmi levné, ale také ve velmi špatném technickém stavu .

Volkswagen lze naopak velmi často zadržet kvůli špatnému technickému stavu starších modelů a častým krádežím novějších vozů. Nepomáhá ani to, že některé modely Volkswagenu jsou oblíbené u taxikářů, kteří se dopouštějí mnoha přestupků.

Poslední na seznamu je BMW , které má také potíže s policejními kontrolami. Starší modely této značky jsou také kontrolovány na špatný technický stav, novější modely jsou naopak velmi často odcizeny. Řidiči BMW se také dopouštějí mnoha přestupků a často jezdí pod vlivem zakázaných látek, a proto jim policisté věnují zvláštní pozornost .

Nejde tedy jen o městskou legendu – policie ve skutečnosti raději zastavuje určité značky aut. Přesto je na místě připomenout, že každý řidič bez ohledu na to, jakou značku jezdí, by měl dodržovat pravidla silničního provozu a udržovat svůj vůz v dobrém technickém stavu, aby se vyhnul problémům s policií.