Jezte toto ovoce na Silvestra a budete mít štěstí

Toto ovoce je dobré koupit na Silvestra foto: Pexels.com
Toto ovoce je dobré koupit na Silvestra foto: Pexels.com

Nechcete přece začínat Nový rok smůlou, že ne? Pokud věříte na pověry, pak se můžete vědomě vyhýbat některým věcem a dělat jiné. Tábor posledně jmenovaných posiluje opravdu pěkný, snadno proveditelný zvyk: snězte na Silvestra určité ovoce a budete mít štěstí.

Také jste tento rok strávili tak, že nyní cítíte, že byste mohli mít štěstí? Podle přesvědčení existuje spousta způsobů, jak toho dosáhnout, stejně jako můžeme způsobit, že budou následovat nešťastné časy. 

Ke štěstí může podle pověry stačit jíst na Silvestra hrozny, ale samozřejmě ne ledajaké. Ať už si tedy pro své půlnoční menu naplánujete cokoliv, počítejte také s hroznem.

Co přesně říká tradice?

Předpokládá se, že konzumace hroznů přináší štěstí především ve Španělsku a částech Latinské Ameriky. Jde právě o to, že když hodiny odbijí na Silvestra půlnoc, měli bychom se snažit sníst 12 hroznů co nejdříve, abychom se ochránili před smůlou v Novém roce. Takže místo toho, aby si Španělé a mnoho Latinoameričanů dávali šampaňské, sledovali ohňostroje nebo se hned líbali, raději jedí hrozny.

článek pokračuje na další stránce…