Jídlo zdarma ve finských školách. K dispozici je denně šest jídel a to není všechno!

  1. Ve finských školách není předepsáno žádné vhodné oblečení. Na výuku můžete přijít v čemkoliv: na oblečení nejsou kladeny žádné požadavky.
  2. Děti tady nemusí sedět u stolu. Během vyučování mohou být na židlích nebo sedět přímo na podlaze. V teplém počasí probíhá výuka venku, na trávě u školy nebo na speciálních lavicích postavených do amfiteátru.
  3. Domácích úkolů je velmi málo. Finští učitelé se domnívají, že děti by měly odpočívat a trávit čas se svými rodiči a ne se znovu učit. Případný domácí úkol který dostanou jim zabere jen málo času a může být i velmi zajímavý: Například v hodině dějepisu můžete požádat o rozhovor vaší babičku, abyste zjistili, jaký byl život v 60. letech a zjistili rozdíly mezi tehdejším a dnešním životem.
  4. A zkoušky vůbec nejsou. Finští učitelé říkají: „Vařit je potřeba buď pro život, nebo pro zkoušky. Vybíráme si první. „Proto ve finských školách nejsou žádné zkoušky. Finští učitelé posuzují žáka stále a průběžně, nikoliv na základě jednorázové zkoušky, kde hraje svou roli tréma.

článek pokračuje na další stránce..