KDYŽ SE VÁM STANE NĚCO ŠPATÉHO, PAMATUJTE NA TOTO ŽIDOVSKÉ PŘÍSLOVÍ: Obsahuje celé tajemství šťastného a úspěšného života!

Když nastanou špatné okolnosti, nemáte čas se trápit, přemýšlíte o ještě horším scénáři, jste negativní – to je fuk. „Kdo se zatoulá do bažiny negativity, těžko se z toho bahna dostane.“ Proto je optimismus vždy dobrou volbou, ale neměl by to být falešný a povrchní optimismus . To není ignorování reality, ale zdravý a jasný pozitivní postoj .

Optimismus neznamená slepou víru ve světlou budoucnost, optimismus je o přijetí sebe sama a reality. Přijímáte sami sebe se všemi silnými i slabými stránkami. Nepopírejte to, co se děje tady a teď , neschovávejte se před tím, ale dělejte plány a činy založené na skutečnosti, jaká je. Přitom bez přemýšlení o tom špatném, bez zdůrazňování nejhorší prognózy.

Proto ať vám život slouží dnes, zítra, v průběhu měsíce nebo v průběhu roku – rozhodnete se najít ve všem stopu světla a vidět něco dobrého. Je to síla optimismu, která mění životy !