Keanu Reeves: „Peníze jsou poslední věcí, o které přemýšlím“

 

Později si založil fond na boj proti rakovině, do kterého investoval 75% financí z účinkování v trilogii Matrix. V roce 2017 se objevily zprávy, že se jeho sestra nachází v remisi.

V roce 2010 se na internetu objevila hercova fotografie s popisem „Sad Keanu“ (Smutný Keanu), kterou viděl i samotný herec a pobavil se na ní, ale žádné podrobnosti o svém životě nezveřejnil.

O 4 roky později se objevila informace, že celkový příjem herce představuje přibližně 350 milionů dolarů. Přesto žije v obyčejném bytě, kterých má v zemi několik. V nejtěžších letech svého života se potuloval po hotelích a pronajímal si byty.

Peníze jsou poslední věcí, o které přemýšlím,“ řekl v rozhovoru z roku 2003. V současnosti je často viděn v tmavém černém oblečení na těch nejneočekávanějších místech, kde byste hledali celebrity tohoto druhu – parku, malé bary či veřejná doprava.

Říká se, že po úspěchu prvního filmu trilogie Matrix daroval téměř celý svůj výdělek týmu, který vytvářel speciální efekty a kostymérům. Všem kaskadérům daroval motorky, znal jména všech členů štábu a často jim kupoval i obědy.

V roce 1997 se do světa dostala informace o tom, jak si Keanu Reeves všiml bezdomovce, sedl si k němu a dlouho s ním hovořil. Lidé byli šokováni: jak je to možné, že hollywoodská hvězda se dala do řeči s obyčejným bezdomovcem?

V roce 2011 vydal spolu s umělkyní Alexandrou Grant knihu s názvem „Ode to Happiness“ (Óda na štěstí). V knize se nachází jedna báseň od samotného herce, každá stránka se věnuje jiným věcem a ilustrace k ním lze rozmazat slzami. „Vždycky to může být horší“ – takový je konec knihy.

Keanu Reeves je zaslouženě považován za nejlaskavějšího, nejušlechtilejšího a nejmilejšího herce Holywoodu, ne-li celého světa.

Někteří ho na druhou stranu považují za nejdepresivnějšího člověka, ale on sám řekl: „Fotografové umí říct více, než tisíc slov, ale žádná z nich nebude pravdivá. Jsem naprosto šťastný člověk.