Kritika filmu Queen Cleopatra na Netflixu kvůli obsazení herečky tmavé pleti do role královny: režisérka se vyjádřila takto

Herečkou ztvárňující královnu v novém dokumentu na Netflixu je Adele James. Režisérka se také zmínila o prvním filmu o Kleopatře z roku 1963, v němž hlavní roli hrála Elizabeth Taylor.

Režisérka Tina Gharavi uvádí, že nelze s jistotou říct, zda byla Kleopatra černoška, ale je jisté, že nebyla bílá jako Elizabeth Taylor. Zároveň se zamýšlí nad kolorismem a internalizovanou nadřazeností bílé rasy, kterou Hollywood vštípil do společnosti. Podle ní je důležité si uvědomit, že příběh Kleopatry se netýká jenom ní, ale také nás samotných.

Dokument Queen Cleopatra bude mít premiéru na Netflixu 10. května. Jada Pinkett Smith bude vypravěčkou a producentkou filmu. Režisérka Tina Gharavi je uznávaná filmařka nominovaná na ceny BAFTA a Sundance, která vyučuje filmovou tvorbu po celém světě a obdržela stipendium od MIT. V roce 2017 byla zvolena do Britské akademie filmových a televizních umění.