Lidé, kteří úmyslně ubližují ostatním bez výčitek svědomí: 6 známek, že máte co do činění s psychopatem

4. Zdá se, že mají více osobností

Když se hádáte s psychopatem, pravděpodobně si všimnete jejich různých osobností. Například – dobrý policajt, ​​špatný policajt, ​​vyšinutý policajt, ​​pronásledující policista, děsivý policista, dětský policista.

Jakmile začnete od jeho manipulace ustupovat, začne se vám omlouvat a lichotit. Když to nepůjde, začnou najednou urážet vlastnosti, které právě chválili před dvěma minutami. Když se budou snažit znovu získat kontrolu, budete se jen divit, s kým to vůbec mluvíte.

5. Hrají věčnou oběť

Jejich špatné chování vás nějakým způsobem vždy přivede zpět k mluvení o jejich hrubé minulosti nebo jejich bláznivém bývalém partnerovi nebo zlém šéfovi. Budete se cítit špatně a litovat je, i když udělali něco strašně špatného.

A poté, co úspěšně odvedou vaši pozornost, se vše znovu zamotá. Psychopati si stěžují, protože byli „zneužíváni“, ale nakonec jste jediný, kdo je tam zneužíván.

6. Cítíte potřebu vysvětlit jim základní lidské emoce

Zjistíte, že se snažíte vysvětlit emoce, jako je empatie a laskavost, vedeni myšlenkou, že když pochopí, proč vás zraňuje, přestanou vám ubližovat.

Nejste první, kdo se v nich snaží vidět to dobré, a nebudete ani poslední. Chovají se tak, protože vědí, že vás to bolí.

***

Z toho je jen jedna cesta ven. Musíte se odtrhnout a jít co nejdále!

Po hádce s psychopatem budete vyčerpaní. Přemýšlením o tomto argumentu můžete strávit hodiny, dokonce dny.

Pokud si myslíte, že máte perfektní odpověď na jeho poslední pobuřující komentář, dali vám to schválně. Snaží se vás vyprovokovat. Snaží se vás dostat do své hry.

V odborných kruzích vás chtějí spolupracovníkům vykreslit jako labilního člověka. V romantických záležitostech chtějí, aby vaši potenciální partneři viděli vaše „hysterické“ reakce a to, jak jste „šílení“.

Dokud to nepochopíte, budete se i nadále chytat do jejich pasti.

Takže až se příště přistihnete, že se hádáte s někým, kdo používá tyto taktiky, aby vás dostal do hry, vyzkoušejte různé strategie: jednoduše se usmívejte, přikývněte a odejděte a žijte svůj život.