Mnich, pohřben zaživa: Vědci objevili jeho strašné tajemství v průběhu staletí

Mnich pokračoval v meditaci a snažil se dosáhnout osvícení. Dýchal speciální trubicí, kterou procházel proud vzduchu a dotýkal se zvonu. Když jednoho dne přestal volat, všichni si uvědomili, že mnich tam už není. Podle historických záznamů se tomuto buddhistickému nováčkovi říkalo Liukuan.

Liukuan je velmi známá postava buddhismu. Možná proto byl přesunut z hrobky do sochy. Vědci byli také ohromeni, že byly odstraněny všechny vnitřní orgány Liuquan. Na jejich místo našli vědci kousky pergamenu s mystickými čínskými symboly, jejichž význam se stále zkoumá.

Fenomén mumifikace buddhistických mnichů byl ve skutečnosti velmi běžný. V lednu 2015 našli v Ulánbátaru archeologové tělo muže meditujícího v lotosové pozici. Jak se ukázalo, byl to mnich před 200 lety. Zdálo se, že není mrtvý, ale prostě spí.

Buddhisté věří, že mnich, který dosáhl osvícení, nikdy nezemře. Duše Liuquan, stejně jako jeho tělo, bude žít navždy. Když projedete kolem Holandska, můžete ho dokonce navštívit v muzeu Drenthe. Tam věčný úsměv tohoto mnicha stále dává mír. Sdílejte příběh nesmrtelného Liuquana se svými přáteli!

Zdroj:167.ru