Muslimské ženy jsou povinny to dělat svým manželům každý den

Konverzace

Vzhledem k tomu, že v islámu není zakázáno hrát svatbu neznámé nevěsty a ženicha, mají první večer manželství možnost legálně strávit čas spolu. Zůstanou-li sami, mohou vést úvodní rozhovor, a pokud se dívka, která nedokáže překonat rozpaky před neznámým mužem, ukáže, že není připravena na intimitu, pak by podle Koránu měla být svatební noc odložena na zatímco aby si na sebe novomanželé zvykli.

Muž a žena

Podle zákonů šaría je muž o svatební noci povinen být ke své vyvolené co nejjemnější a nejjemnější, aby si získal její přízeň a pomohl mu věřit. Musí ji obklopit láskou a péčí, aby zmírnil její rozpaky. A žena by zase neměla projevovat chlad a lhostejnost vůči svému manželovi. Pouze dobrý důvod – špatný zdravotní stav, fyziologický cyklus nebo nedávná známost s manželem může ospravedlnit zpoždění intimity.

Panenská čest

V některých muslimských zemích je na rozdíl od Koránu zvykem stát pod dveřmi ložnice, aby se ujistil, že je nevěsta nevinná. Tento nesprávný zvyk, stejně jako tradice vystavování prostěradel se stopami dívčí cti, stejně tak porušuje islámskou etiketu a není v souladu s právem šaría.

Vše, co se týká záležitostí souvisejících s čistotou dívky, je osobní věcí mladých a o jejím osudu může rozhodovat pouze manžel, pokud by prozradil, že má předmanželský vztah. V nejlepším případě manžel odpustí své ženě a nikomu neřekne, co se stalo, v nejhorším se vrátí do rodičovského domu s hanbou.

Pokud se první manželské noci ukáže, že nevěsta je cudná, bude s ní muž povinen sdílet lože dalších sedm dní.

Omývání

Po intimitě se novomanželům doporučuje provést rituální úplné omytí těla nazývané „ghusl“. Pokud novomanželé neměli čas se před spaním vykoupat, musí to udělat před čtením ranní modlitby.

Zdroj:vancomycin.reg67