Muž našel na pláži podivný předmět. Když zjistíte, co to je, málem ho kleplo!

Před miliony lety byla naše Země skutečně obývána skutečnými „hlubinnými příšerami“! V éře dinosaurů byli tvorové většinou gigantických rozměrů. To platí nejen pro suchozemská zvířata – dokonce i žraloci v těch vzdálených dobách byli prostě obrovští!

Představte si, že velcí bílí žraloci, kteří dnes obývají oceánské hloubky a jsou obvykle 6,5 metrů dlouhé, jsou ve srovnání s prehistorickými megalodony, kteří žili ve starodávných vodách, jen pulci.

Tito tvorové byli největšími žraloky, jaké kdy obývali Zemi, a jejich délka dosahovala téměř 20 metrů. Dnešní žraloci mohou hodovat na vaší noze a uspokojit jejich hlad.

Ale megalodon by si vás spletl s kouskem jídla uvízlým v zubech. Pro tyto mořské obry byste těžko byli jen lehkým občerstvením. Soudě podle velikosti zubů samotného megalodonu lze usoudit, jak velká byla jejich ústa.

Danny měl štěstí, že našel dokonalý exemplář na místní pláži. 15 centimetrový kel, který jednou našel, patřil dospělému žralokovi. Tento úžasný nález mu sotva padl do ruky!

„Cítil jsem se, jako bych vyhrál loterii nebo tak něco.“ Možná jsem první, kdo se dotkl zubu poté, co vypadl z úst, “řekl Danny. Vědci si stále lámou hlavu nad otázkou, proč tito mořští predátoři vyhynuli.

Pokud důvod spočívá ve změně v potravinovém řetězci, megalodony se s největší pravděpodobností staly oběťmi ještě větších a děsivějších tvorů. Můžeme jen doufat, že i ty druhé zanikly.

Při sbírání zubů se obvykle podílí zubní víla. Ale jakmile víte, kolik může megalodonský pes stát v online obchodech, budete ho chtít také vlastnit! Někteří milovníci těchto tvorů jsou ochotni zaplatit spoustu peněz za zkamenělý nález. Dnes je cena megalodonového zubu 895 $.

Zdroj:dratyti