Na český trh vstupuje nový obchodní řetězec, který nabízí produkty za poloviční ceny. Zlikviduje Lidl a Kaufland?

Proto by se na trhu mohl objevit nový hráč, který by tuto stagnaci prolomil a donutil zavedené řetězce nabízet konkurenceschopné ceny. Jedním takovým adeptem je obchodní řetězec Mere, který se specializuje na nejnižší ceny a již otevřel dvě prodejny v Příbrami a Mostě.

Mere se zaměřuje na levné zboží a zatímco jiné řetězce se snaží nabízet kromě ceny i jiné prvky, Mere se snaží udržet co nejnižší ceny za spartánských podmínek v hale plné palet.

Mere je novým hráčem na českém trhu a zaměřuje se na prodej nejlevnějšího zboží, což by mohlo uspokojit zákazníky hledající nižší ceny. Nabízí sortiment, který se na českém trhu příliš nevyskytuje a v některých segmentech nabízí slušnou kvalitu, jako jsou například rybí výrobky za vynikající ceny.

Sortiment zahrnuje importované výrobky z východních zemí, které se na českém trhu dosud příliš nevyskytovaly. Zákazníci by si v obchodech měli dávat pozor na obsah a složení potravin.

Sortiment nepotravinářského zboží se v průběhu času obměňuje a nabízí se zde poměrně levné vybavení domácnosti. Mere zatím otevřel pouze dvě prodejny a není jisté, zda bude schopen plně konkurovat etablovaným hráčům, jako jsou Lidl nebo Kaufland, pokud se ale rozhodne rozšířit se na větší počet prodejen, mohou se dít velké věci.