Na pohřbu jejího manžela přistoupil bezdomovec k vdově a podal jí vzkaz – po chvíli se vrhla na zesnulého pěstmi

Týden pro Seryogu uplynul bez povšimnutí. Rozhodl se, že si zařídí dovolenou sám. To bylo za co! Nezapomněl na své přátele, stejné bezdomovce jako on, které začal každý den léčit levným vínem. Na poznámku úplně zapomněl. Když se o týden později u bran hřbitova objevil pohřební průvod, ani tomu nevěnoval pozornost. A teprve když Seryoga viděl tvář zesnulého, vzpomněl si na poznámku. Mezitím se průvod zastavil poblíž místa, vedle kterého před týdnem seděl stejný úžasný muž.

Serega začala horečně hledat poznámku. Kam dal poznámku, si nepamatoval. Nakonec byla poznámka nalezena, padla přes podšívku bundy. Vzal si poznámku podáním ruky a pomalu se vydal k vdově. Mnoho lidí se shromáždilo poblíž hrobu.

Vdova Elena neutišitelně plakala a nemohla uvěřit tomu, co se stalo. Včera byl její manžel Andrei živý a zdravý a dnes je v rakvi. 

Den předtím šel se svými přáteli do lázně. A pozdě v noci telefonoval obchodní partner jejího manžela Aleksey a řekl, že Andrei onemocněla a zemřela na cestě do nemocnice. Když se rozloučila se svým manželem, ustoupila stranou, aby se ostatní přítomní na pohřbu mohli přiblížit k rakvi.

Najednou se někdo dotkl jejího lokte a ona před sebou uviděla zmačkaný kus papíru. Serega si všiml, že žena pohrdla a vzala si z jeho rukou poznámku. Ale ženu ujistil, že poznámku napsal její manžel před týdnem na tomto místě. Splňuje pouze jeho žádost. 

Když Elena otevřela papír, viděla, že poznámku skutečně napsal Andrey, byl to jeho rukopis. Když si přečetla poznámku, vrhla se ke svému manželovi a odstrčila dav kolem rakve. V poznámce stálo: „Nenech mě pohřbít, jsem naživu!“

Elena chytila ​​svého manžela za ramena a začala s ním třást silou a říkat mu jménem, ​​a o minutu později dokonce zbila zesnulého do tváře. Všichni přítomní byli doslova otupělí. Partner jejího manžela Alexeje se ji pokusil odtáhnout od rakve. Najednou v naprostém tichu zazněl povzdech, pak další a další. Andrey otevřel oči. Jeho manželka, která stále nechápala, co se stalo, zavolala záchrannou službu.

O několik hodin později, když seděla na jednotce intenzivní péče, kde byl umístěn Andrei, si Elena vzpomněla, jak se s Andrejem seznámila. 

Začínající chirurgka operovala mladého muže, který měl těžkou ránu v žaludku. Elena v té době pracovala ve vojenské polní nemocnici. Operace byla úspěšná a ona, stejně jako nyní, seděla vedle Andreje a čekala, až se vzpamatuje.

První slova, která od Andrey slyšela, byla nabídka vzít si ho. Maminka mu řekla, že musí žít, protože na něj čekala jeho žena. Časem Andrei vysvětlil, že když omdlel po zranění, letěl dlouhým tunelem ke světlu. Ale zastavil ho hlas jeho matky. Otočila ho zpět k dívce, která seděla v místnosti vedle něj. Maminka mu také řekla, že tahle dívka mu ještě jednou zachrání život, když dostane dopis od bezdomovce.

Elena seděla a vzpomínala na události posledních dnů. Rozvíjeli se před ní jako útržky filmu. Zde Andrey křičí do telefonu svému obchodnímu partnerovi něco zlého. Zde Alex žádá prášky na spaní pro svou matku. Zde je jeho volání Eleně, když informuje o Andreyově smrti. A tady je rychlý útěk manželova společníka ze hřbitova po příjezdu záchranky. 

Výsledky krevního testu jejího manžela ukázaly vysokou koncentraci prášků na spaní, přesně ty prášky na spaní, které dala Alexejovi údajně pro jeho matku. Obchodní partner měl také dobré lékařské spojení, které, jak doufal, přivede tělo do domu vdovy, obejde márnici a pitvu. Nakonec to všechno byl dobrý důvod pro naléhavé kontaktování policie.

Alexey, když viděl, že jeho pokus o odstranění partnera selhal, se pokusil stáhnout aktiva společnosti offshore, ale jeho plány selhaly, protože bankovní účty byly zablokovány včas. Byl zadržen na letišti při pokusu o cestu do zahraničí. Alexej je obviněn z pokusu o vraždu. 

A co náš hrdina? Andrey se brzy uzdravil a vrátil se ke své oblíbené práci. Nikdy nepřestává děkovat své ženě Eleně za to, že mu znovu zachránila život.

Bohužel takové příběhy nejsou v naší době neobvyklé. Vášeň pro peníze někdy zastíní mysl a lidé jsou připraveni spáchat jakýkoli zločin kvůli zisku. Ale pamatujte – zlo je vždy trestatelné, dříve nebo později!

Zdroj:ilike.site