Náhlé úmrtí herce Heribana: Jaká byla příčina smrti?

„Akutní disekce aorty typu A je stavem ohrožujícím život, který je spojen s vysokou mírou úmrtnosti a vyžaduje okamžitý chirurgický zákrok. Až 40 procent pacientů zemře bezprostředně po vzniku příznaků aortální disekce,“ vysvětluje článek na portálu Solen.sk.

V článku se dále uvádí, že aortální disekce se obvykle projevuje náhlou a silnou bolestí, která se vyskytuje asi v 96 % případů. Tato bolest byla také pocitěná zesnulým hercem, který pro ni vyhledal lékařskou pomoc. Bohužel ani tato intervence však nepřinesla záchranu.

Tragická smrt Dana Heribana vyvolala mnoho otázek a poskytla půdu pro šíření konspiračních teorií. Někteří neopodstatněně a bez důkazů tvrdili, že Heriban zemřel v důsledku očkování proti covidu-19. Na tyto spekulace reagoval slovenský lékař Milan Kulkovský, který je odmítl a navrhl možnost disekce aorty. Tehdy ještě nebyly k dispozici výsledky pitvy, ale jak nyní víme, potvrdily Kulkovského teorii.

Lékař komentoval úmrtí herce Daniela Heribana slovy: „Byl jsem přitahován Danielovým smyslem pro humor a jeho obrovským uměleckým talentem, který předal skrze své herecké výkony a hudbu. Jeho náhlý odchod v 43 letech je šokující pro všechny.