Napadl ho medvěd a za tři dny se situace zopakovala, zachránila ho matka

Medvěd se rozběhl směrem k němu, ale díky statečné reakci jeho matky byl mladík zachráněn. Při útoku utrpěl zranění, když ho medvěd drápy zranil i vnitřní část úst. O tři dny později se medvěd vrátil na farmu.

Přes veškerou snahu, si Kristián bude pamatovat tento okamžik do konce svého života, i když by na něj nejraději zapomněl. Jako dvacetiletý mladík se od dětství podílel na práci na rodinné farmě a běžné rutiny s brzkým vstáváním a starostí o hospodářská zvířata mu nevadily. Avšak hrůzostrašný zážitek nedávno přerušil jeho každodenní život. Když vedl koně na paši, vrhl se na něj medvěd. Kristián si vybavuje jen zlomky té hrůzné chvíle.

Na rodinné farmě v obci Háj nedaleko Turčianských Teplic se starají o krávy, koně a ovce. Práce na tomto hospodářství je rozdělena mezi všechny členy rodiny, kteří se podílejí na chovu zvířat a péči o farmu.

Kristián se jednoho osudného rána vydal s poníkem směrem k farmě, aby je přivedl na pastvu na louku s dostatkem prostoru a trávy. Bohužel, ještě předtím než dosáhl brány, byly jeho plány náhle přerušeny vetřelcem, který se skrýval v blízkém houští jen několik metrů od stáje.

článek pokračuje na další stránce…