Nejděsivější les na světě – rumunský „Bermudský trojúhelník“

Les obsahuje mnoho historie, protože existují doklady o osídlení, které sahá až do neolitu. Důkazy naznačují, že se tam lidé původně usadili v roce 6500 před naším letopočtem, což z něj činí nejstarší osídlení v celém Rumunsku. Kdo ví, kolik lidí žilo a zemřelo v oblasti, která je nyní lesem Hoya-Baciu.

Podle místních legend mezi křivými stromy číhají zvláštní energie. Jeden příběh vypráví o mladé dívce, která zmizela v lesích, aby se po letech znovu objevila a vypadala stejně, jako když zmizela, protože si nemohla vzpomenout, kde byla.

Hoia Baciu byl pojmenován po pastýři, který zmizel v lese se stádem 200 ovcí.V tomto lese se odehrály další neobvyklé události. Mnoho lidí, kteří přicházejí jen pro rychlé vyděšení s nevysvětlitelnými příznaky. Lidé tvrdí, že jakmile vstoupí, trpí silnou úzkostí a mají pocit, jako by je někdo sledoval. Jiní vyjdou se škrábanci nebo modřinami, aniž by tušili, odkud se vzali. Někteří věří, že v lese straší rolníci, kteří tam byli dávno zabiti.

Také zde byli hlášeni duchové a další pozorování paranormální aktivity. Občas lidé slyší hlasy v lese, chichotání žen nebo křik mladých dívek.

Lidé také slyšeli zvuky jelenů nebo koňských kopyt, i když je nebylo vidět. Někteří vidí koule vznášející se u stromů a fotí je, a když se na fotografie podívají, na fotkách jsou vidět tváře nebo koule, které osobně neviděli. Někdy lidé před sebou vidí tváře, pouhým okem, zářící zelené oči, zírající na ně z dálky. Těch klikatých stromů je v lese hodně a tohle je jediné místo na světě, kde takové stromy můžete vidět.

Hoia Baciou se dostala do mezinárodní pozornosti veřejnosti v roce 1968. když Emil Barnea, vojenský technik, vyfotografoval to, o čem tvrdil, že je UFO vznášející se nad Kruhem.

Na rozdíl od jiných pozorování UFO neměl Barnea co hlásit pozorování a vše, co měl, bylo ztraceno. Komunistická vláda přirovnala víru v paranormální jevy k šílenství a státní sabotáži a Barnea přišel o práci v zemi.

Před Barneyho fotografií se biolog Alejandro Sift začal zajímat o příběhy o podivných událostech v lese a na počátku 60. let se začal vydávat do lesa zkoumat jevy světla a magnetismu v lese, kde podle něj shromáždil významné fotografické důkazy. Bohužel Sift zemřel v roce 1993 a také se stal součástí záhady lesa, protože po jeho smrti zmizely všechny fotografie, které pořídil a většina z nich nebyla nikdy nalezena.

Někteří říkají, že nejsilnější důkaz o nadpřirozené činnosti se objevil, když se tam před 10 lety natáčel televizní pořad „Destination Truth.“ Jeden z členů štábu, Evan, náhle proletěl vzduchem, když seděl v „Circle“. Poté, co se objevil „náhlý záblesk světla“, Evan náhle přeletěl z jedné strany mýtiny uprostřed lesa na druhou. Nalezl také rány na pažích, přestože byl plně zakrytý dlouhými rukávy. Nejděsivějším aspektem setkání však byla Evanova tvrzení, že těsně před náhlou silou, která ho uvedla do pohybu, zaslechl za sebou „podivné ženské hlasy“.

Hrad Bran je čtyři a půl hodiny jízdy od Cluj-Napoca. Nádherný hrad na útesu, známý jako inspirace pro román Brama Stokera Dracula, byl po staletí oficiální rezidencí rumunské královské rodiny a nádherným příkladem gotické architektury v celé své kráse. Pokud se člověk vydá po Drákulově cestě, může se odvážit navštívit tento les, který je nazýván nejděsivějším lesem na světě.