Nejezte je! 7 nejnebezpečnějších výrobků dovážených z Číny, které jíme i my!

zpracované houby

Až 35% všech solených a marinovaných hub přichází k nám z Číny. Poprvé se začalo mluvit o toxicit těchto hub už v roce 2006. Tehdy po požití hub, které nasbírali v blízkosti Pekingu, bylo hospitalizováno 16 lidí. Problémem je vysoká míra znečištění ovzduší v některých částech Číny.

ryba tilapia 

Tilapia a treska, jsou nejpopulárnější ryby, které se dovážejí z Číny. Aby se rychle rozmnožovaly a rostly, dávají jim hormony a silné antibiotika. Kromě toho, větší část ryb se chová v malých rybnících, ve vodě, které jsou velmi znečištěné.

pekingské zelí

Bezohlední farmáři stříkají zelí formaldehydem, aby dobře snášela transport. Následky užívání takového produktu mohou být nepříjemné: podrážděná kůže a zažívací potíže.

zelený hrášek

Falešný hrášek začaly pěstovat v Číně už v roce 2005. Vyrábí ho ze sóji, zeleného barviva a pyrosiřičitanu sodného (škodlivé konzervační látky). Ten je zakázán, protože způsobuje rakovinu a narušuje metabolismus. Jak to můžeme zjistit? Takový hrášek při vaření nezměkne a voda bude mít světle zelenou barvu.

rýže

Produktem, který se nejčastěji falšuje, je rýže. Skládá se z bramborového škrobu, do kterého se přidává plast, aby měl potřebnou formu. Sníst takovou porci rýže se rovná tomu, že byste snědli celofánový obal. Abyste tomu předešli, při koupi si zkontrolujte kvalitu rýže.

Vezměte si tyto informace k srdci a buďte opatrní. V supermarketech  čtěte etikety  a doma si prověřte, podle možnosti, kvalitu zboží. Pokud vás to zaujalo, budeme  pro vás připravovat další zajímavé články  o prověřování produktů.

Zdroj:vylectese