Nejlepší psí plemena pro seniory

Pokud někdo chce pro sebe nebo své rodiče v důchodových letech věrného společníka v podobě psa, pak by měl pečlivě zvážit, jaké plemeno si vyberete.

Následující psí plemena svou povahou i potřebou pohybu dokonale odpovídají životnímu stylu starších lidí.

Francouzský buldoček

Skvělou volbou je například francouzský buldoček, ale při výběru zvířete musíte dbát na to, abyste toto plemeno kupovali pouze od spolehlivého chovatele , protože je náchylnější k některým nemocem, včetně dýchacích potíží. Francouzský buldoček je přitom skvělým společníkem – čím více času může trávit se svým majitelem, tím je spokojenější. 

Není vyloženě sportovní typ, ale pokud se bude hlídat jídelníček a má dostatek pohybu, může být pro pomalejšího staršího člověka skvělým parťákem na procházky. Je velmi přítulný, téměř vždy chce jít spát vedle vás a obvykle hlasitě chrápe – ale tohle plemeno s legrační tváří ho nějak dělá ještě hezčím a milejším.

Pudl

Pudl může být skvělým společníkem i pro seniory. Mají skvělou osobnost, je snadné je vychovat a naučit, jsou to opravdoví malí klauni a mají skvělý smysl pro humor. 

Péče o ně je poměrně snadná, srst jim opravdu nevypadává, ale vyplatí se je občas dát do psí kosmetiky. Pudlové mají velmi rádi hry a rádi baví své blízké, takže jistě zpříjemní dny osamělým starším lidem.

článek pokračuje na další stránce…