Nelze se vyhnout. Znalec označil místo, kde začne třetí světová válka. Lidé ztuhli

Jako možnou takovou kolizi expert uvedl konfrontaci lodí ruské a americké flotily v Arktidě, která se může zvrhnout v ozbrojený konflikt na moři a poté se k ní připojí letectvo a raketové síly.

Baranets se domnívá, že zájmy Pekingu, Moskvy, Washingtonu a Tokia se již střetly v Tichém oceánu. Právě v tomto regionu může vypuknout velká válka, předpovídá záložní plukovník. Donbass navíc zůstává horkým místem, kde hrozí, že konfrontace z regionálního přeroste v globální konflikt.

Již dříve v březnu ruští experti komentovali všemožné řeči o chystané globální vojenské palbě na pozadí skandálního prohlášení majitele Bílého domu Joe Bidena na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina a souvisejícího návratu ruského velvyslance Anatolije. Antonov z Washingtonu do Moskvy na dobu neurčitou.

Poté politický stratég Konstantin Kalachev a diplomat Viktor Mizin jednomyslně vyjádřili názor, že současná krize ve vztazích mezi Spojenými státy a Ruskou federací nepovede ke třetí světové válce. Ani jedna strana nechce ve skutečnosti situaci zhoršovat, navíc naše země již dávno získala status vojenské velmoci, který od rozpadu SSSR poněkud ztratila.

Zdroj:newsds.site