Nemilované dítě nepřestává milovat své rodiče, přestává milovat samo sebe

Nemilované dítě nepřestává milovat své rodiče, přestává milovat samo sebe.
Nemilované dítě nepřestává milovat své rodiče, přestává milovat samo sebe.

Žádný rodič nechce připustit, že nemiluje své vlastní dítě. Nicméně, existují případy, kdy někteří rodiče skutečně necítí lásku ke svým dětem. Bez ohledu na to, zda je tato nechuť vědomá nebo nevědomá.

Často stačí jediný pohled na dítě, abychom poznali, zda je skutečně milováno. Děti často nesou jizvy způsobené lhostejnými rodiči ve svých očích. I když nelze ospravedlnit nedostatek lásky k dítěti, existují faktory, které mohou vést ke skutečné absenci této přirozené náklonnosti.

Někdy se dítě narodí nechtěné osobě nebo se narodí v prostředí, kde není milováno. Někteří lidé prostě nejsou připraveni na roli rodiče nebo sami trpí nevyřešeným emocionálním traumatem. Pokud v srdci nebo duši rodičů není místo pro jejich dítě, nebudou schopni mu poskytnout správnou výchovu a péči. Mohou dítě odstrkovat, být neustále zaneprázdněni nebo se vyhýbat svým rodičovským povinnostem.

Děti nedokážou pochopit, proč se lhostejní rodiče chovají tak, jak se chovají. Vidí své vrstevníky, jak mají lásku svých rodičů a ptají se sami sebe, proč to neplatí i pro ně. To je pro ně matoucí a mohou začít si myslet, že s nimi je něco špatně, když je rodiče odstrkávají.

článek pokračuje na další stránce…