Nostradamovo znepokojivé proroctví o budoucnosti lidstva. Vše se zatím splnilo!

Nostradamova proroctví o důležitých událostech

V „Nostradamus, Bibliomancer: The Man, the Myth, the Truth“ dospívá životopisec Peter Lemesurier k závěru, že Nostradamus věřil, že historie se opakuje a použil techniku ​​k promítání minulých událostí do budoucnosti, aby učinil realistická prohlášení.

Na druhou stranu vědci tvrdili, že moderní překlady Nostradamových spisů jsou nedbalé a nejisté. S ohledem na toto vše jsou zde uvedeny některé z nejznámějších předpovědí v knize, kterou Nostradamus napsal v roce 1555.

Hitlerův vzestup

Zde je to, co Nostradamus napsal o vzestupu bývalého nacistického diktátora:

„Z hlubin západní Evropy se z chudých lidí narodí malé dítě, které svým jazykem svede velkou kapelu. Jeho sláva poroste směrem k zemi Orientu.

Divoká polní zvěř projde řekami,

Většina bojiště bude proti Hyster.

Ten velký bude vtažen do železné klece,

Když si německé dítě ničeho nevšimne.“

Adolf Hitler se narodil 20. dubna 1889 v Rakousku (země v západní Evropě). Hitler se dostal k moci především díky svým řečnickým schopnostem („skrze svůj jazyk bude svádět“) a invazí do Polska zahájil druhou světovou válku („skvělá kapela“). Někteří zastánci Nostradama tvrdili, že Hister je pravopisná chyba Hitlera, ale ve skutečnosti je to prastaré jméno pro Dunaj.

Bombardování Hirošimy a Nagasaki

Proroctví slavného astrologa znělo asi takto: „Poblíž bran a ve dvou městech budou podobné metly, jaké tu ještě nebyly. Lidé hladoví po more, lidé pohánění ocelí, pláčou pro velkého nesmrtelného Boha pro úlevu.“

Začátkem srpna 1945 svrhly Spojené státy dvě atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki („ve dvou městech“). Byli zdrceni a mnoho lidí, kteří výbuch přežili, utrpělo otravu radiací („volání k velkému nesmrtelnému Bohu o útěchu“). Japonsko také prošlo po válce krizí nedostatku potravin („hladomor uvnitř moru“).

Teroristické útoky z 11. září 2011

„Zemětřesení ve středu Země
způsobí zemětřesení v okolí Nového Města.
Dva velké kameny budou dlouho válčit,
pak Arethusa zrudne novou řeku.“

Ráno 11. září 2001  se dvě věže Světového obchodního centra v New Yorku („nové město“) zhroutily poté, co do budov vstoupili teroristé s unesenými dopravními letadly. Nostradamova předpověď „oheň ve středu Země“ však nemá nic společného s útokem z 11. září 2011.

Proroctví Nostradama pro dnešek

O globálním oteplování

S rostoucími globálními teplotami, stoupající hladinou moří a komplikacemi potravinového řetězce, které se již začínají projevovat, bude rok 2022 rokem, kdy teploty dosáhnou bodu zlomu? Smrt korálových útesů, decimace přírodních stanovišť a klesající globální počty ryb by mohly být varovným signálem, že Nostradamovy předpovědi o teplejších mořích a hladomoru se blíží. Zde je to, co slavný jasnovidec řekl v tomto ohledu:

„Jako slunce spálí hlava jasné moře:

Živá ryba Černého moře se téměř rozvaří.

Když Rhodos a Janov budou mít poloviční hlad

Místní, kteří je podříznou, budou mučeni.“

Inflace a hlad

Další vážnou možností, před kterou Nostradamus varuje, je růst cen v upadající ekonomice:

„Žádní opati, mniši, žádní novicové, kteří by se měli učit;

Med bude stát mnohem víc než vosk do svíček

vysoká cena pšenice,

Ten muž je rozrušený

Ať se jeho bližní nají ve svém zoufalství.“

Politická nestabilita, brexit a globální pandemie přispěly k rostoucí inflaci v posledních letech, ale předpověděl to Nostradamus? Nebo by se toto čtyřverší mělo brát spíše metaforicky? V každém případě lze s jistotou předpokládat, že nám říkal, abychom nebyli překvapeni, pokud bude rok 2022 rokem, kdy inflace a hladomor povedou ke vzpouře.

Zdroj.insider