Orientace novým způsobem: Typy sexuální orientace, o kterých jste nevěděli

4. Sapiosexuálové

Sapiosexuálové jsou lidé, kteří věří, že nejsexi věcí na člověku je jeho mysl. Vysoká úroveň inteligence může u sapiosexuálů způsobit sexuální vzrušení. Stojí za zmínku, že poměrně málo lidí považuje inteligenci svého partnera za sexuálně atraktivní.

5. Demisexuálové

Demisexuálové jsou lidé, kteří se cítí sexuálně přitahováni až poté, co se s někým dobře seznámí. Jinými slovy, nemohou se na první pohled zamilovat nebo jen zachytit vlnu sexuální nálady. Pro takové lidi je důležité především emoční spojení a vnitřní pohodlí.

Sex na prvním rande je pro ně nepřijatelný. Na jedné straně je pro demisexuály snazší vybudovat si dobrý vztah, protože nejprve myslí hlavami. Na druhou stranu, ne každý potenciální partner je připraven čekat na neznámé množství času, dokud demisexuál nenastaví své emoční spojení a nerozhodne, že je připraven na sexuální vztah s touto osobou.

6. Resipsexuálové

Resipsexuálové jsou lidé, jejichž sexuální nálada zcela závisí na sexuální náladě jejich partnera. Pokud je partner vzrušený a připravený na intimitu, pak ho resipsexuálové podpoří se stejnou horlivostí. Pokud je však druhá polovina chladná, zůstane chladná.

Takoví lidé nemusí trpět neopětovanou láskou nebo jakoukoli závislostí. Protože jejich postoj v první řadě závisí na postoji partnera k nim. Tato orientace připomíná zrcadlový obraz.

7. Lithosexuálové (litromantika)

Lithosexuálové jsou lidé, kteří jsou sexuálně přitahováni, ale nechtějí vzájemnost. Navíc, jakmile se objeví, lithosexuálové ztratili zájem. Proto si jako předmět adorace často vybírají postavy filmů nebo televizních seriálů, některé herce a jiné nepřístupné hvězdy. Lithosexuálové rádi fantazírují o svém vztahu, který se nikdy nestane skutečností.

8. Objectsexuals

Objectsexuals jsou lidé, které přitahují neživé předměty. Tato orientace je každým dnem stále populárnější. Stojí za zmínku, že v roce 2007 se Erica La Tour Eiffel oficiálně provdala za Eiffelovu věž. Kromě toho existuje na světě mnoho lidí, kteří jsou zamilovaní do předmětů a otevřeně o tom prohlašují.

9. Greisexuálové

Greisexuálové jsou lidé, kteří mají velmi nízkou úroveň sexuální touhy. Neříkají, že absolutně nemají touhu mít sex jako asexuálové. K této orientaci jsou však nejblíže. Protože greisexuálové někdy stále chtějí mít intimitu.

10. Digitální lidé

Digitální lidé jsou lidé, kteří upřednostňují virtuální vztahy. Kromě toho je jejich prioritou virtuální komunikace. Vědci naznačují, že tato orientace brzy dokáže zachytit velkou část světové populace, protože stále více lidí spolu komunikuje prostřednictvím sociálních sítí a videoher.

Digitální pohlaví uspokojují své sexuální touhy právě prostřednictvím digitálních technologií, které jsou schopné přenést nejrůznější vlastnosti na virtuální postavy.

11. Kupiosexuálové

Coupiosexuálové jsou lidé, kteří nejsou sexuálně přitahováni, ale nevadí jim sex . Na rozdíl od asexuálů si bisexuálové užívají intimní vztahy a jsou čas od času ochotni mít sex s partnerem. Necítí však fyzickou přitažlivost zároveň. Tato orientace zatím není příliš běžná, ale mnozí v ní najdou vysvětlení své sexuality.

Zdroj.lifehub.pro