Pisadeira: Bytost, která vás může navštívit v noci a paralyzovat strachem

Pisadeira obvykle vybírá své oběti z řad lidí, kteří si dali těžké jídlo a jsou velmi ospalí. Pokud je pozoruje ze střechy nebo podkroví, ví, že tito lidé budou spát velmi pevně, zejména pokud se položí na záda.

Pisadeira vstoupí do místnosti, vyleze na postel a posadí se na hrudník své oběti. Poté začne tlačit nebo dupat po hrudi a břiše, což může vést k obtížnému dýchání a pomalému dušení. I když by mohla oběť jednoduše udusit svým silným sevřením, ve skutečnosti chce tato zlověstná bytost svou oběť jen probudit.

Když se Vám nakonec podaří otevřít oči, uvědomíte si, že jste ochromeni strachem a nemůžete se pohnout. I když vidíte a slyšíte, co se děje v místnosti, jste naprosto bezmocní a nemůžete udělat nic, aniž byste se snažili pohnout rukama, nohama nebo rty. Vaše tělo však nereaguje. Vaše narůstající bezmoc a strach posilují Pisadeiru a její moc nad vámi.

Následovat mohou dva scénáře. Buď bude toto pomalé a hrůzostrašné mučení pokračovat, dokud naposledy nevydechnete a nestanete se další obětí nevysvětlitelné smrti, nebo vás Pisadeira opustí. V takovém případě se vaše tělo brzy probere a na celý horor vám zůstanou jen velmi nepěkné vzpomínky.

Pokud jste přežili útok od Pisadeiry, může vám to přinést určitou úlevu, ale štěstí není na vaší straně. Tato bytost se může v budoucnu vrátit a pokusit se vás ještě více vystrašit. Nicméně, existuje způsob, jak se vyhnout spánkové paralýze, jak se dozvíte v článku, na který jsme se odkázali na začátku tohoto textu.

Pisadeira je také nazývána Pesadeira. Nicméně není jasné, zda změna samohlásky odkazuje na odlišné pohlaví bytosti nebo jde pouze o odlišné vyslovování v různých regionech. Bez ohledu na to však nikomu nepřejeme, aby se v životě setkal s Pisadeirou.