Po smrti Matthew Perryho se stalo přesně to co si nepřál

Slavný herec založil v Malibu Perry House, což je zařízení určené pro muže, kteří touží žít bez alkoholu. Napsal také hru nazvanou „Konec touhy,“ která představuje jeho osobní odkaz pro svět. Jeho memoáry jsou upřímným a otevřeným vyprávěním o jeho životě, a snažil se pomáhat i dalším lidem bojujícím s závislostmi.

„V mém životě bylo mnoho vzestupů a pádů, a s tím se stále potýkám. Ale když přijde za mnou člověk trpící alkoholismem nebo drogovou závislostí a požádá mě o pomoc, vždy řeknu: Ano, vím, jak na to. Udělám to pro tebe, i když se mi to ne vždy daří pro sebe,“ sdělil.

Byl si vědom toho, co se stane po jeho smrti. „Až odejdu, nechci, aby se Přátelé stali tím prvním, co bude v popředí. Jsem spokojený s tím, že jsem jako herec odvedl kvalitní práci. Ale pokud jde o mé tzv. úspěchy, bylo by to krásné, kdyby se Přátelé ocitli daleko za tím, co jsem dokázal, když jsem se snažil pomáhat druhým lidem,“ sdílel.

„Chci, aby mě lidé pamatovali jako na někoho, kdo vedl dobrý život, miloval hodně a snažil se pomáhat ostatním,“ vyjádřil v rozhovoru s Tomem Powerem v Torontu v roce 2022.